Jazz/World

Szilveszteri bemelegítés a 100 Tagú Cigányzenekarral

2008.12.03. 00:00
Ajánlom
Az idei Szilveszteri Operabálon az Ybl-palota nemzetközileg ismert hazai sztárokkal várja a vendégeket. Akik szeretnének bemelegíteni a szilveszteri bálra, december 30-án a Budapest Congress & World Trade Centerben a 100 Tagú Cigányzenekarral ezt megtehetik. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két belépőjegyet a koncertre!

A VIP Arts operabáli gálakoncertjén az Operaház fiatal művészeinek közreműködésével, Miklósa Erika, a báli éjszaka királynője felejthetetlen élményben részesíti a közönséget. Népszerű részletek, kettősök csendülnek fel A denevér, A víg özvegy, A cigánybáró, A csárdáskirálynő és más híres operettekből. A bál műsorvezető-házigazdái: Keveházi Krisztina és Csonka András.

Mámoros éjszaka ez, ahol a szerelem, az ital, a gasztronómia is főszerephez jut. A szilveszteri menüt a Gundel étterem szervírozza, a bódító koktélokat hazai mixer világbajnokunk, Lajsz András keveri. Vacsora alatt a színpadon Sway versenytánc-show, az ünnepi menü elfogyasztása után, a Nagybüfében a Patrizio Baeza Band forró latin és jazz ritmusokkal, az Operaház színpadán táncolókat, a pezsdítő dallamokat játszó Netti és a Hollander Band várja.

A szilveszteri-újévi varázsra bemelegítésképp december 30-án a Budapest Congress & World Trade Centerben a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar ad ünnepi koncertet. Repertoárjukban megtalálható Hacsaturján, Brahms, Hubay, Rossini, Bizet, Strauss és sok híres zeneszerző művei. Az ünnepi műsor első részében magyaros és cigányos zenét, míg a második részben nemzetközi klasszikus zenét játszanak. A zenekar művészetével, muzsikájával mindenkor és mindenhol megtalálja az utat a közönség szívéhez.

Kérdésünk: A 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi műsorában a második részben milyen stílusú zene szólal meg? (Kérjük, csak a helyes válasz betűjelét küldje el, tehát: A, B vagy C!)

A - hagyományos magyar cigányzene
B - nemzetközi klasszikus zene
C - örökzöld jazzfeldolgozások

Ha a helyes válasz betűjelét (tehát A, B vagy C) az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk megnyerheti a két személyre szóló belépőt a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjére.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Klasszikus

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Első ízben adják át a Fonó-díjakat

A jazz és a népzene művészeit, produkcióit díjazza a Fonó. Vasárnap online formában tekinthetik meg a nézők a díjátadót.
Jazz/World interjú

„A zene célja, hogy értéket teremtsen” – interjú Ülkei Dáviddal

Ülkei Dávid a Modern Art Orchestra szaxofonistája, akit a big band mellett több, a hazai zene legérdekesebb és kivétel nélkül kimagasló színvonalú formációjából is ismerhetünk már. Dávid mesél nekünk hangszerének kiválasztásáról, művészi prioritásairól és a MAO-val való kapcsolatáról. (X)
Jazz/World hír

Az üveghegyen túl – Új nagylemezt készített a Free Style Chamber Orchestra

Az album azokat a népzenei- és jazz elemeket ötvöző dalokat tartalmazza, melyeket a zenekar a járványügyi korlátozások miatt őszre halasztott, ingyenes ifjúsági koncertsorozatán fogja játszani. A lemezbemutató koncert a tervek szerint április 12-én lesz a Budapest Jazz Clubban.
Jazz/World ajánló

Egy teljes hét zene és együttlét: Fonó Selection

Ebben az időszakban még fontosabb az egymásra figyelés, a beszélgetés, a másik szempontjainak megértése, a támogatás. A Fonó Selection sorozata idén erről szól. Hétfőtől kezdve minden reggel 8 órakor podcastban beszélgetnek a szakma részvevői, művészek, intézményvezetők, újságírók a piac szereplőit mozgató kérdésekről, esténként pedig duó formációban különleges művészek találkozásaira kerülhet sor, így együtt lép fel Dresch Mihály és Tóth Viktor, Bede Péter és Unger Balázs, Kacsó Hanga és Szabó Dániel, Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza, Varga Veronika és Réti Benedek, ifj Szerényi Béla és Fekete Márton. A hét vasárnap a Fonó 25 díj átadásával zárul, amely a közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján állt össze, tíz kategóriában díjazzák az alkotókat. A Fonó Selection tartalmai ingyenesen érhetők el a Fonó YouTube- és Facebook-csatornáján.
Jazz/World magazin

Chick Corea – Hogyan kezdjünk ismerkedni a legendás billentyűs zenéjével?

Összeszedtünk tíz felvételt – stúdiólemezeket és élő felvételeket egyaránt –, amelyek remekül bevezetnek Chick Corea világába, ha még nem ismered a művészetét. Azok számára pedig, akik ismerik már az életművet, lehetőséget teremtünk az emlékezésre.