Jazz/World

Szinkópák a Romtemplomnál

2011.06.29. 15:31
Ajánlom
Az idei, 12. Zsámbék Jazz Open mottójának megfelelően Európa lesz Zsámbékon, mert román, szlovák, osztrák, holland, belga és francia vendégeket hívtak.

A júliusi péntek estéken fellépnek a Balogh Csibe Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató nyertesei, köztük a nyertes Gayer Mátyás. A Magyar Jazz Szövetség Combo versenyén nyár elején különdíjat nyert Karosi Júlia és kvartettje is meghívást kapott. A Román-Magyar Jazzmozdony ezúttal Luiza Zan énekesnő produkcióját juttatja célba, Tóth Viktor partnere pedig a belga Bart Maris lesz, Borbély Mihály pedig a Dresch Kvartetthez csatlakozik.

Zsámbék Jazz Open 2011 a Romtemplomnál, minden júliusi péntek este

Július 1. 19:00 

Horváth János & Triangle - Zsámbék Jazz Open 2011
A Balogh „Csibe" Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató VI. helyezettje
Horváth János zongora, Bögöthy Ádám bőgő, Hoff Marcell

Karosi Júlia Quartet - Zsámbék Jazz Open 2011
Karosi Júlia ének, Balázs Tamás zongora, Horváth Balázs bőgő, Varga Bendegúz dob

Román-Magyar Jazzmozdony: Luiza Zan-Gyárfás István-Berkes Balázs Trió
Luiza Zan (RO) ének - Gyárfás István gitá - Berkes Balázs bőgő

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.