Jazz/World

Szőke Nikoletta lemezbemutató

2010.05.18. 12:00
Ajánlom
A Fidelio Jazz Estek sorában újabb lemezbemutató koncert követlezik: immáron harmadik lemezét jelentette meg Japánban Szőke Nikoletta.

Szőke Nikoletta legújabb lemezével azt csinálja, amit Diana Krall, aki a jazz világpiacon az egyik, ha nem a legkurrensebb márka: lenyűgözően énekel, vonzó, szereti és megbecsüli a közönséget és jól improvizál. Leginkább pedig mindent ki tud fejezni finom árnyalatokkal, miközben a hagyományos standardeket előadja. A legfontosabb különbség, hogy Krall néha színészkedik, meg hogy többnyire - de nem mindig - magát kíséri zongorán. Szőke Niki felvételein és legtöbbször koncertjein a kíséretet a Szakcsi Lakatos Róbert-Barcza Horváth József-Mohay András trió látja el. Őket halljuk a Japánban, az Atelier Sawano által kiadott vadonatúj lemezén, a My Songon is. A mainstream játék öröme, nyugodtság, otthonosság és természetesség sugárzik a 13 sztenderd és egy saját szerzemény előadásából. Az angol szöveg ugyanolyan jól áll Nikolettának, mint a gondosan megválogatott repertoár, amelybe Elton John, Robert Kelly és Lennon-McCartney is belefért. A Barcza-Szőke házaspár saját szerzeménye mellett külön fel kell hívni a figyelmet nagyszerű duettjükre, a lemez zárószámára.

Május 20, 21:00 Fidelio Jazz Est - Budapest Jazz Club

Szőke Nikoletta lemezbemutató koncert

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.