Jazz/World

Találkozások

2007.11.14. 00:00
Ajánlom
László Attila gitáros, zeneszerző, a hazai jazzélet egyik kiemelkedő képviselője és a Nagy János vezette Free Style Chamber Orchestra különleges koncertet ad november 27-én este fél nyolctól a Nádor teremben.

A műsorban László Attila szerzeményei és hangszerelései úgy hangzanak el szimfonikus vonósok és fafúvósok kíséretével, hogy az együtteshez csatlakozik a szerző két régi, zenész barátja is: Lattmann Béla basszusgitáros, valamint Borlai Gergő dobos. Ők mindketten játszanak László Attila és barátai legutóbbi CD-jén is, amely Just Trust! címmel jelent meg tavaly, és aratott szakmai és közönségsikert.

A Liszt-díjas gitáros és zeneszerző, László Attila élvonalbeli magyar együttesek és saját formációi (László Attila Band és László Attila Quintet) mellett olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint például Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Dave Friedman, Gary Willis.

A 27-i koncerten hallható, eredeti hangvételű kompozíciókban a pasztellszerű hangszerelések és a dinamikus ritmusszekció találkozása izgalmas zenei eseménynek ígérkezik. A programban szerepelnek darabok a Free Style Chamber Orchestra repertoárjából is, ezek Nagy János és Borlai Gergő szerzeményei.

(2007. november 27. 19:00 Nádor terem (Budapest) - László Attila (gitár) és a Free Style Chamber Orchestra koncertje; km.: Borlai Gergő (dob), Lattman Béla (basszusgitár)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.