Jazz/World

Tamarazene és Alborada

2009.02.28. 00:00
Ajánlom
A 2008-as Kilátó tehetségkutató verseny győzteseinek élő koncertfelvételére március 5-én kerül sor a Fonóban.

A Tamarazene különleges könnyűzenei kamarazene. Repertoárja saját kompozíciókból (saját magyar szövegekre) és sztenderdekből áll, a személyes hangvételt ötvözi a jazzes harmónia- és stílusvilággal. A duó tagjai: Mózes Tamara (ének, zongora), Ágoston Gábor (dob). Mózes Tamara 2007-ben diplomázott a Zeneakadémia zongora szakán. 2008-ban Állami Ösztöndíjjal fél évet Olaszországban töltött, ahol a livornói Golden Disc énekversenyen 2. díjat és a Kritika díját nyerte el, a firenzei MaggiOff Fesztiválon pedig a legjobb 3 szólista közé választották. Zenésztársával, Ágoston Gábor dobossal az Erkel Ferenc Jazzkonzervatóriumban ismerkedett meg, mindketten itt végezték jazztanulmányaikat, 2007 óta játszanak együtt. Ének-zongora-dob apparátusra írt egyedi műsorukat szeretnék minél szélesebb körben bemutatni és a jövőben lemezre venni. Tamarazene duójukkal megnyerték a 2008-as Ki-látó Tehetségkutató versenyt.

Az Alborada (tagjai: Szlávics Anna – ének, Rock Tamás – akusztikus gitár) 2006-ban alakult, azóta rendszeresen járja Budapest klubjait, vesz részt különböző rendezvényeken. A 2008-as Misztrál Fesztiválon különdíjat nyertek, és a Fonó-Kilátó II. Tehetségkutató díjazottja voltak. A műsorukban a saját dalok mellett helyt kap néhány tangó, és jazz sztenderd (főleg bossa nova) is.

(2009. március 5. 19:00 - Fonó
Alborada és Tamarazene - A Kilátó tehetségkutató győzteseinek élő koncertfelvétele)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.