Jazz/World

Tánccal, dallal, szeretettel - Kolompos koncertek a Benczúr Házban

2018.09.25. 15:05
Ajánlom
A nyári pihenő után folytatódnak az immár hagyományosnak mondható, a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló vasárnap délelőtti gyerekprogramok a Benczúr Házban.

A Benczúr Ház szeretettel várja havonta egy alkalommal a gyerekeket és szüleiket a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló, jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés Kolompos-mulatságra. Az együttes nevét egy népi hangszertől – hangkeltő eszköztől – kölcsönözték, s mint kolomposok, hangadók arra törekszenek, hogy zeneiségükben túllépjék a népzenei előadásmód határait, új felfogásban ismertessék meg közönségükkel a régi muzsikákat, dalokat, táncokat, népszokásokat.

Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás, és ennek érdekében tudatosan olyan elemeket alkalmaznak, amelyekkel azok szívébe is be tudják lopni hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, vagy nem szerették a népzenét, legyenek azok kicsik, vagy nagyok.

Tánccal, dallal, szeretettel

Kolompos_5-150130.jpg

Kolompos Együttes

A Benczúr Ház programsorozata gyermekeknek.

(1068 Budapest, Benczúr utca 27.)

szeptember 30., 10.30 – Én elmentem a vásárba

október 21., 10.30 – Egyszer egy királyfi

november 18., 10.30 – Kőleves mese

december 16., 10.30 – Kiskarácsony, nagykarácsony

Belépődíj: 1200 Ft

Kedvezményes jegy: postás gyerekeknek és szüleiknek 800 Ft

2 éven aluliaknak ingyenes!

További információ ide kattintva.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Klasszikus

Mezítláb vagy sportcipőben a színpadon – Kaposfest-napló

A Kaposfest harmadik napján egy különleges Martinů-kvartett, egy Sosztakovics-szonáta, illetve Schumann, Brahms és Dietrich közös alkotása örvendeztette meg a fesztivál közönségét. Kritikai beszámoló.
Klasszikus

Nagyon dübörög a zongorapiac Kínában

Mintegy 40-50 millió kínai gyerek tanul zongorázni, az országban gyártott hangszerek alig tíz százaléka kerül exportra. Kínában van kiknek zongorát gyártani.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Több ezer fotó vált hozzáférhetővé a jazz fénykorából

Csaknem 50 évnyi „porosodás” után online elérhetővé tették Francis Wolff, a Blue Note Records producerének fotóarchívumát.
Jazz/World john coltrane

Coltrane újabb meglepetése az utókornak a Blue World című album

Szeptember 27-én újabb, eddig kiadatlan Coltrane-album lát napvilágot. Hallgasd meg a cikkben a címadó dalt!
Jazz/World ajánló

Az egyszerre három trombitán játszó jazz-zenebohóc is fellép a Müpa nyárzáró fesztiválján

Augusztus 20-án ingyenes jazzkoncertekkel várja a közönséget a Jazz 0820. Augusztus 30. és szeptember 1. között pedig a pezsgő swingkorszakot idézi meg a New Orleans Swingfesztivál, amin a svéd jazz-zenebohóc, Gunhild Carling is fellép.
Jazz/World hungarikum

A fiatal cimbalmos generációt szólítja meg a BMC Nemzetközi Cimbalomversenye

Lukács Miklós, a világ egyik legtöbbet foglalkoztatott és legsokoldalúbb cimbalomművésze a megálmodója a BMC-ben augusztus 25. és 31. között zajló versenynek.
Jazz/World videó

Zseniális: dalban mondanak híreket

A Hírek dalban projekt az online térben kavargó híreket szórakoztatóan, akusztikus zenei kísérettel tálalja nekünk. Az első részben a Lóci játszik frontembere, Csorba Lóci öltötte magára az énekes-bemondó szerepét.