Jazz/World

Tánccal, dallal, szeretettel - Kolompos koncertek a Benczúr Házban

2018.09.25. 15:05
Ajánlom
A nyári pihenő után folytatódnak az immár hagyományosnak mondható, a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló vasárnap délelőtti gyerekprogramok a Benczúr Házban.

A Benczúr Ház szeretettel várja havonta egy alkalommal a gyerekeket és szüleiket a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló, jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés Kolompos-mulatságra. Az együttes nevét egy népi hangszertől – hangkeltő eszköztől – kölcsönözték, s mint kolomposok, hangadók arra törekszenek, hogy zeneiségükben túllépjék a népzenei előadásmód határait, új felfogásban ismertessék meg közönségükkel a régi muzsikákat, dalokat, táncokat, népszokásokat.

Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás, és ennek érdekében tudatosan olyan elemeket alkalmaznak, amelyekkel azok szívébe is be tudják lopni hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, vagy nem szerették a népzenét, legyenek azok kicsik, vagy nagyok.

Tánccal, dallal, szeretettel

Kolompos_5-150130.jpg

Kolompos Együttes

A Benczúr Ház programsorozata gyermekeknek.

(1068 Budapest, Benczúr utca 27.)

szeptember 30., 10.30 – Én elmentem a vásárba

október 21., 10.30 – Egyszer egy királyfi

november 18., 10.30 – Kőleves mese

december 16., 10.30 – Kiskarácsony, nagykarácsony

Belépődíj: 1200 Ft

Kedvezményes jegy: postás gyerekeknek és szüleiknek 800 Ft

2 éven aluliaknak ingyenes!

További információ ide kattintva.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Hajdu Kláráért szurkolhatunk A Dal 2019 előválogatójában

A Dal 2019 legjobb 30 mezőnyébe bekerült a magyar jazzélet egyik kiemelkedő énekese, Hajdu Klára a You’re gonna rise című dalával, amit január 26-án mutat be élő adásban.
Jazz/World videó

A kecskeméti zeneiskola a Trónok harca zenéjével támadott a plázában

Kétszáz zenész és énekes ünnepelte villámcsődülettel az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 125. évfordulóját. Videó!
Jazz/World ajánló

„…a jó dolgok úgyis összekapcsolódnak"

A 2019. esztendőben több jubileumi programmal lép a Pesti Vigadó színpadára a Kaláka együttes: Kiss Anna 80. születésnapja, Kányádi Sándor születésének 90. évfordulója, valamint Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából. A rendezvényekről és az 50 éves együttes titkáról Gryllus Dániellel, a Kaláka alapítójával, a Gryllus Kiadó vezetőjével beszélgettünk.
Jazz/World

Még Mohay András játéka is hallható a MAO most megjelenő lemezén

Régi és új felvételekből, kortárs zeneszerzők műveiből áll a Modern Art Orchestra (MAO) új lemeze, amit vasárnap a Budapest Music Center nagytermében mutatnak be Szilágyi Kinga hárfaművész, Borbély Mihály szaxofonos és Gőz László harsonaművész közreműködésével.
Jazz/World irodalom

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.