Jazz/World

Tánccal, dallal, szeretettel - Kolompos koncertek a Benczúr Házban

2018.09.25. 15:05
Ajánlom
A nyári pihenő után folytatódnak az immár hagyományosnak mondható, a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló vasárnap délelőtti gyerekprogramok a Benczúr Házban.

A Benczúr Ház szeretettel várja havonta egy alkalommal a gyerekeket és szüleiket a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló, jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés Kolompos-mulatságra. Az együttes nevét egy népi hangszertől – hangkeltő eszköztől – kölcsönözték, s mint kolomposok, hangadók arra törekszenek, hogy zeneiségükben túllépjék a népzenei előadásmód határait, új felfogásban ismertessék meg közönségükkel a régi muzsikákat, dalokat, táncokat, népszokásokat.

Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás, és ennek érdekében tudatosan olyan elemeket alkalmaznak, amelyekkel azok szívébe is be tudják lopni hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, vagy nem szerették a népzenét, legyenek azok kicsik, vagy nagyok.

Tánccal, dallal, szeretettel

Kolompos_5-150130.jpg

Kolompos Együttes

A Benczúr Ház programsorozata gyermekeknek.

(1068 Budapest, Benczúr utca 27.)

szeptember 30., 10.30 – Én elmentem a vásárba

október 21., 10.30 – Egyszer egy királyfi

november 18., 10.30 – Kőleves mese

december 16., 10.30 – Kiskarácsony, nagykarácsony

Belépődíj: 1200 Ft

Kedvezményes jegy: postás gyerekeknek és szüleiknek 800 Ft

2 éven aluliaknak ingyenes!

További információ ide kattintva.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

5 zenemű, amely kapudrog lehet Bartók Bélához

Bartók zenéje nem könnyű. Hiába vált az egyik legismertebb magyar művészszemélyiséggé, valószínűleg többször találkozunk róla elnevezett utcával, térrel, mint a zeneműveivel. Ezen segítünk most.
Klasszikus

Szívet melengető videó: Pillangó szállt a fuvolaművész homlokára játék közben

Létezik ennél igazabb megerősítés egy muzsikus számára, mint az, hogy egy pillangó is gyönyörködni kezd a játékában?
Klasszikus

És Ön olvas még zenei könyveket?

A klasszikus zene közönsége szűk, de szeret olvasni. Ez kihívás egy könyvkiadónak, a Rózsavölgyi pedig számos újdonsággal szolgálhat az érdeklődőknek.
Klasszikus

Három díjazottja volt idén a Bartók-Pásztory-díjnak

A Bartók Béla születésének 138. évfordulóján rendezett díjátadón az elismeréseket Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a kuratórium elnöke adta át.
Könyv

Mondd meg te, melyik volt 2018 legjobb magyar könyve!

2019-ben is átadják a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. A 2016-ban megalapított elismerésekkel az előző év legjobb magyar szép- és tényirodalmi könyveit díjazzák. A nyertesek idén már 2-2 millió forintot és 30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World magazin

Egy női zongorista, aki férfinak adta ki magát – Billy Tipton kettős élete

Csak élete végén hullt le az a lepel Billy Tiptonról, amelyikkel egész életében leszorította melleit. Ez nem egy Shakespeare-színjáték, hanem a valóság.
Jazz/World ajánló

A francia jazz krémje most Budapesten sűrűsödik össze

A francia újzenei színtér többszörösen díjazott, zömében fiatal alkotói hallhatók a Budapest Music Center ötnapos Francia Jazz Fesztiválján március 26. és 30. között a Frankofón Fesztivál részeként.
Jazz/World interjú

Fekete-Kovács Kornél: „Amikor improvizálunk, akkor meditálunk”

Fekete-Kovács Kornél a „jógikus” lét tíz alapvető szabályát foglalta zenébe a Foundations című új, tíztételes művében, amit március 27-én mutatnak be a Müpában. A Modern Art Orchestra mellett olyan vendégművészek működnek közre az üzenet átadásában, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Fenyvesi Márton, Dés András és Szalai Péter.
Jazz/World gyémánt bálint trió

Íme a megújult Gyémánt Bálint Trió első videója!

Az egyik legismertebb jazzgitárosunk, Gyémánt Bálint új zenei koncepciójához új zenésztársakat hívott: Bartók Vince basszusgitárossal és Szabó Dániel Ferenc dobossal április 10-én a BJC-ben veszi kezdetét közös zenei utazásuk. Addig is hallgasd debütáló dalukat, a Pyramidiont!
Jazz/World hír

Zenészlegendák ünneplik a 75 éves Joni Mitchellt

Március 23-án egyetlen alkalommal az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatjuk a legendás énekes-dalszerző hetvenötödik születésnapjára rendezett Los Angeles-i koncert felvételét, Joni 75 – Sztárok köszöntik Joni Mitchellt címmel.