Jazz/World

Tavaszi Magyar Jazzünneplés

2011.03.22. 15:05
Ajánlom
A Magyar Jazzszövetség fesztiváljának budapesti nyitónapján adják át az egyesületi tagság által megszavazott életműdíjakat.

A Szabó Gábor-díjat először ítélték külföldön élő és dolgozó művésznek, Snétberger Ferencnek, aki azért rendszeresen hazajár, itt is fellép a díjátadás után. A Pernye-díjat Gonda Jánosnak nyújtják át, ugyanakkor. A fesztivál három napján konzis és jazz tanszéki akadémista zenekarok mellett reprezentatívnak nevezhető válogatásban hallható tíz első osztályú, friss magyar jazzprodukció.

A Magyar Jazz Ünnepe igazi seregszemlévé vált az évek során. A fellépő zenekarok között nem csak az olyan abszolút élvonalbeli énekesnőket találjuk, mint például Fábián Juli és Kozma Orsi, vagy az olyan közönségkedvenceket, mint a Koala Fusion, általában a középgenerációs és a fiatal zenekarok friss áramlata lesz érezhető. A fő programot a klubban szokásos jam session teszi teljessé.

Magyar Jazz Ünnepe

2011. március 25. 20:00 Budapest Jazz Club

A 2011. évi Pernye András és Szabó Gábor életműdíjak átadása
Django Free zenekar, Snétberger Ferenc, Equinox Oktett, Fábián Juli Jazz Riff

2011. március 26. 19:00 Budapest Jazz Club 

Koala Fusion, Egri János Quartet, Finucci Brothers, Kozma Orsi Quartet 
Jam session: Borbély Mihály Trió

2011. március 27. 18:00 Budapest Jazz Club

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakos hallgatóinak koncertje, Bacsó Kristóf Quartet, Karosi Júlia Quartet, Tóth Viktor Tercett

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.