Jazz/World

Tehetségbörze az Értől az Óceánig

2012.04.28. 10:34
Ajánlom
Magyar nép- és világzenei áradat alcímmel szervez május 24-27 között seregszemlét az A38, a Fonó Budai Zeneház, a Művészetek Palotája és a Hagyományok Háza.

A példátlan összefogással (a négy intézményhez csatlakozott az Akvárium és a szentendrei Skanzen is) létrehozott fesztivál nem titkolt célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a legígéretesebb hazai bandák számára tizenöt vezető külföldi menedzser - és természetesen a magyar rajongókkal telt széksorok - előtt. A koncertek a hazai folk és a world szinte teljes palettáját bemutatják, az autentikus népi muzsika tiszta forrásától a városi kultúra és a nagyvilág zenei áramlataival színesített sajátosan magyar világzenét játszó együttesekig.

A koncertsorozat az A38-on kezdődik május 24-én, amikor is Tóth Evelin és David Yengibarjan, valamint a Fókatelep és a Napra játszik az állóhajón. Másnap a Fonó Budai Zeneház ad otthon a fellépéseknek: A Dresch Kvartett két vendéggel, Balogh Kálmánnal és Lukács Miklóssal koncertezik, őket követi a Fanfara Complexa, majd a Berka és a Téka táncháza.

Május 26-án a szentendrei Aranysárkány Vendéglőben kezdődnek a koncertek, ahol a Söndörgő játszik, majd Művészetek Palotájában folytatódik a program: a 2011-es WOMEX gálára összeállt, azóta együttessé alakult FolkSide és a Makám után a Tárkány Művek, majd a Csík zenekar játszik, az este pedig az Akváriumban ér véget, ahol a Parno Graszt és a Vojasa lép színpadra.

A fesztivál zárónapján a szentendrei Skanzenben Ferenczi György és a Rackajam játszik délután, majd este a fesztivál a Hagyományok Házában ér véget: május 27-én a Magyar Állami Népi Együttes, a Fonó Zenekar, a Csűrös Banda, a Tükrös és a Szeret zenekar lép színpadra, a koncertek után pedig táncházba várják a közönséget. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.