Jazz/World

Tokaji boldogság

2006.06.23. 00:00
Ajánlom
„Boldogság a kertben” címmel nyári koncertsorozat indul a Tokaj-Hegyalja lábánál fekvő Tolcsván. Az eseményre július 1. és augusztus 5. között kerül sor.

A rendezvénynek az Ős Kaján étterem ad otthont, amely mára elismert kulturális és gasztronómiai találkozóhely lett. Az étterem - alaptevékenysége mellett - kezdetektől fogva és tudatosan ad helyet művészeti eseményeknek, többek között kortársművészeti kiállításoknak, a Zempléni fesztivál koncertjeinek, művészeti alkotó táboroknak is.

A „Boldogság a kertben” című nyári koncertsorozat 2004 tavaszán indult el, amelyet 2006-tól az Antropos.hu kulturális online magazin támogat. A rendezvény idei résztvevői Szalóki Ági és zenekara, Várnagy Mihály, Hobó Viszockij, a Szakcsi Lakatos Béla trió, Altorjay Gábor, a Dresch Mihály quartet és a Kali Béla Performance.

Az előző években olyan neves fellépői voltak a sorozatnak, mint Dés László, Esterházy Péter, Lovász Irén, Juhász Gábor, Lantos Zoltán, Balázs Elemér triója, Lukács Miklós, FeLugossy László, Szirtes János, Altorjay Gábor, Palya Béata, Filter Performance, Lorencz David, Dávid Yengibarjan, Horváth Kornél és Lantos Zoltán.

A zenei csemegék mellett vizuális élményekben is részük lehet azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényekre. Június 30-ig még láthatók Gubis Mihály képei, FeLugossy Lászlónak állandó kiállítása van, Eperjesi Ágnes tárlata július 1. és szeptember 15. között látogatható, valamint szeptember 15-től december 30-ig eF Zambo képeit is megtekintheti a nagyérdemű.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.