Jazz/World

Tokaji boldogság

2006.06.23. 00:00
Ajánlom
„Boldogság a kertben” címmel nyári koncertsorozat indul a Tokaj-Hegyalja lábánál fekvő Tolcsván. Az eseményre július 1. és augusztus 5. között kerül sor.

A rendezvénynek az Ős Kaján étterem ad otthont, amely mára elismert kulturális és gasztronómiai találkozóhely lett. Az étterem - alaptevékenysége mellett - kezdetektől fogva és tudatosan ad helyet művészeti eseményeknek, többek között kortársművészeti kiállításoknak, a Zempléni fesztivál koncertjeinek, művészeti alkotó táboroknak is.

A „Boldogság a kertben” című nyári koncertsorozat 2004 tavaszán indult el, amelyet 2006-tól az Antropos.hu kulturális online magazin támogat. A rendezvény idei résztvevői Szalóki Ági és zenekara, Várnagy Mihály, Hobó Viszockij, a Szakcsi Lakatos Béla trió, Altorjay Gábor, a Dresch Mihály quartet és a Kali Béla Performance.

Az előző években olyan neves fellépői voltak a sorozatnak, mint Dés László, Esterházy Péter, Lovász Irén, Juhász Gábor, Lantos Zoltán, Balázs Elemér triója, Lukács Miklós, FeLugossy László, Szirtes János, Altorjay Gábor, Palya Béata, Filter Performance, Lorencz David, Dávid Yengibarjan, Horváth Kornél és Lantos Zoltán.

A zenei csemegék mellett vizuális élményekben is részük lehet azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényekre. Június 30-ig még láthatók Gubis Mihály képei, FeLugossy Lászlónak állandó kiállítása van, Eperjesi Ágnes tárlata július 1. és szeptember 15. között látogatható, valamint szeptember 15-től december 30-ig eF Zambo képeit is megtekintheti a nagyérdemű.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.
Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Máraival folytatódik a VígSTREAMház

A padlás 999. előadása után a Vígszínház Márai Sándorhoz fordul és Hegedűs D. Géza felejthetetlen monodrámáját közvetíti.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

Azt követik, amit Debussy követett – Páros interjú Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával

Egy hárfaművész, egy jazzénekes és elektronikus művész – nem szokványos felállás Debussy zenéjéhez. Új lemezük apropóján Harcsa Veronikával és Razvaljajeva Anasztáziával beszélgettünk. Mit tanultak egymástól, mennyiben járnak különböző és párhuzamos ösvényeken?
Jazz/World lemezajánló

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Jazz/World gyász

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Jazz/World hír

Lukács Miklósé az év jazzalbuma

A MagyarJazz.hu szakmai szavazatok alapján ismerte el az év legjobb jazzelőadóit és lemezeit. A legjobb zenekar a Modern Art Orchestra, a legjobb énekesek Winand Gábor és Hajdu Klára.
Jazz/World lemezajánló

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.