Jazz/World

Tomsits Rudolf Jazzverseny

2007.10.07. 00:00
Ajánlom
Az MR3-Bartók Rádió Hangverseny Szerkesztősége 2008. február 29-i kezdettel tehetségkutató versenyt indít 1978. július 1-je után született, önálló lemezzel nem rendelkező jazztrombitások részére. Jelentkezési határidő: 2007. december 31. A versenyt az MR3-Bartók Rádió és a Hagyma Produkció közösen szervezi.

A Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Verseny díjai:
I. helyezett: 250.000 Ft a Bartók Rádiótól, 700.000 Ft értékű Bach-trombita a FonTrade ajándéka, a CD az Antenna Hungária támogatásával, 1.000.000 Ft az MR Zrt. kiadásában.
II. helyezett: 200.000 Ft a Bartók Rádiótól, 200.000 Ft értékű Bach-trombita a FonTrade ajándéka.
III. helyezett: 150.000 Ft a Bartók Rádiótól, 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány a Fon Trade-től.
Közönség-díj: 100.000 Ft a Hungária Jazz Alapítvány ajándéka.

Az elődöntőkben (február 29., március 28., április 25.) három szabadon választott darabot kell előadni kb. 20 perc időtartamban (ebből egy szóló maximum 3-4 perc). A 2008. május 23-i döntőt a Bartók Rádió három órás élőadás keretében közvetíti. Az elődöntőkben és a döntőben a versenyzőket a Cseke Gábor Trió kíséri.

A szerevzők kérik, hogy a versenyen indulni szándékozók a zenéjüket illusztráló, akár házilagos felvételt tartalmazó kazettát, vagy CD-t (előselejtezésre) + egy igazolványképet és 5-6 mondatos szakmai önéletrajzukat (a programfüzethez) küldjék be 2007. december 31-ig az alábbi címre:

1800 Budapest MR3-Bartók Rádió Hangverseny Szerkesztőség - Jazzverseny

Részletes tájékoztatást a szerkesztő Maloschik Róbert, illetve munkatársa, Smid Erika ad a következő elérhetőségeken: tel.: (1) 328-7026, (1) 328-8906, e-mail: maloschik.robert@radio.hu, smid.erika@radio.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.