Jazz/World

Tomsits Rudolf Jazzverseny

2007.10.07. 00:00
Ajánlom
Az MR3-Bartók Rádió Hangverseny Szerkesztősége 2008. február 29-i kezdettel tehetségkutató versenyt indít 1978. július 1-je után született, önálló lemezzel nem rendelkező jazztrombitások részére. Jelentkezési határidő: 2007. december 31. A versenyt az MR3-Bartók Rádió és a Hagyma Produkció közösen szervezi.

A Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Verseny díjai:
I. helyezett: 250.000 Ft a Bartók Rádiótól, 700.000 Ft értékű Bach-trombita a FonTrade ajándéka, a CD az Antenna Hungária támogatásával, 1.000.000 Ft az MR Zrt. kiadásában.
II. helyezett: 200.000 Ft a Bartók Rádiótól, 200.000 Ft értékű Bach-trombita a FonTrade ajándéka.
III. helyezett: 150.000 Ft a Bartók Rádiótól, 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány a Fon Trade-től.
Közönség-díj: 100.000 Ft a Hungária Jazz Alapítvány ajándéka.

Az elődöntőkben (február 29., március 28., április 25.) három szabadon választott darabot kell előadni kb. 20 perc időtartamban (ebből egy szóló maximum 3-4 perc). A 2008. május 23-i döntőt a Bartók Rádió három órás élőadás keretében közvetíti. Az elődöntőkben és a döntőben a versenyzőket a Cseke Gábor Trió kíséri.

A szerevzők kérik, hogy a versenyen indulni szándékozók a zenéjüket illusztráló, akár házilagos felvételt tartalmazó kazettát, vagy CD-t (előselejtezésre) + egy igazolványképet és 5-6 mondatos szakmai önéletrajzukat (a programfüzethez) küldjék be 2007. december 31-ig az alábbi címre:

1800 Budapest MR3-Bartók Rádió Hangverseny Szerkesztőség - Jazzverseny

Részletes tájékoztatást a szerkesztő Maloschik Róbert, illetve munkatársa, Smid Erika ad a következő elérhetőségeken: tel.: (1) 328-7026, (1) 328-8906, e-mail: maloschik.robert@radio.hu, smid.erika@radio.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Komoly lényét én nem tudtam nem szájtátva csodálni” – búcsú Tallér Zsófiától

Április 6-án, 50 éves korában elhunyt Tallér Zsófia Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, a Zeneakadémia és az SZFE oktatója. A kivételes művészről M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendező emlékezett meg a Freeszfe Egyesület oldalán.
Vizuál

Mindig farmernadrágot viselt – Szomjas Györgyre emlékezett Gelencsér Gábor

Az április 7-én elhunyt filmrendező, Szomjas György művei is láthatók lesznek a Műcsarnok hamarosan megnyíló, filmesek fotóit bemutató tárlatán, ám készítőjük már nem lehet jelen a megnyitón. Gelencsér Gábor filmtörténész búcsúzott tőle a Műcsarnok oldalán.
Vizuál

Elhunyt Szomjas György

Megrendülten olvastuk a Magyar Filmművészek Szövetsége gyászhírét, miszerint 2021. április 7-én, 80 éves korában otthonában, szerettei körében elhunyt Szomjas György filmrendező. 
Zenés színház

A muzsika hangja szigorú valósága

Talán nem meglepő, hogy számos musicalhez hasonlóan a Broadway színpadáról vászonra álmodott, öt Oscar-díjjal jutalmazott és minden idők ötödik legjövedelmezőbb filmjeként számon tartott A muzsika hangját is valós események ihlették, arról viszont már kevés szó esik, hogy a szereplők olyannyira az életből csöppentek a képernyőre, illetve a színpadra, hogy a szerzők még a neveket sem változtatták meg.
Plusz

Elhunyt Fülöp herceg

Életének századik évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje – közölte pénteken a Buckingham-palota.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World pályázat

Támogatást nyújt a zeneipari háttérmunkásoknak a Fábián Juli Emlékalapítvány

A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét pályázatot ír ki a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások számára.
Jazz/World videó

A Nagymező utcáról énekel Bolyki Sára

Nagymező utca címmel jelent meg a két fiatal jazz-zenész – Bolyki Sára és Bolyki Tamás – első közös dala, amelyben felidézik a Bartók Konziban töltött éveket.
Jazz/World fonó

Rangos magyar lemezdíjra jelölték a Fonó öt lemezét

Legjobbak közé került a Balázs Elemér Group, a Cimbaliband, a Besh o droM, a Dalinda és az Ötödik Évszak lemeze a Fonogram-díjak idei jelöltjeinek listáján.
Jazz/World hír

Megvannak a Fonogram-díj idei jelöltjei

Április 24-én derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a Fonogram - Magyar Zenei Díjat 18+1 kategóriában.
Jazz/World ajánló

Megtartják a nyári montreux-i jazzfesztivált

Tavaly le kellett fújni a rendezvényt, idén azonban a szervezők határozott szándéka, hogy legyen fesztivál. Új színpadot is építenek a Genfi-tóra.