Jazz/World

Tóth Evelin előlép

2010.04.23. 17:43
Ajánlom
Április 28-án, a Columbus-hajó pódiumán Tóth Evelin énekesnő-színésznő koncertjét rendezi a jazzklub és lemezeinek kiadója, az EMI-Hunnia Records.

Tóth Evelin első szólólemeze 2009-ben Hamid Drake amerikai dobos közreműködésével jelent meg Csókoljon meg... címmel, mely az Énekek éneke néhány motívumát éli át újra, egyéni zenei felfogásban. Részben azonos vendégzenészek közreműködésével, de egészen más zenei stílus jegyében született 2010-ben az Ölelésben, duólemeze Erikk McKenzie norvég elektronikus zeneszerzővel. Teljesen akusztikus, sőt archaikus Omár Chajjam perzsa költő verseit megzenésítő triója, a Rubái Szőke Szabolccsal és Szalai Péterrel, amely ugyancsak 2009-ben debütált CD-n is.

Tóth Evelin 2002 óta tagja a Hólyagcirkusz Társulatnak, és ugyanekkor alapították Szőke Szabolccsal, Benkő Róberttel és Kardos Dániellel az Ektar zenekart. Rendszeresen turnézik és zenél különböző formációkkal és olyan ismert művészekkel, mint Szalai Péter (tabla), Fassang László (orgona), Lukács Miklós (cimbalom), Erikk McKenzie (elektronika) és mások.

Tóth Evelin hétéves kora óta énekel. Klasszikus zenei hangszeres és énektanulmányai után alaposan elsajátított több egzotikus (dél-indiai, afrikai, szefárd) énektechnikát. Azóta olyan saját stílust alakított ki, melynek lényege a test egyfajta hangszerként való improvizatív használata, ahol a különböző technikák együtt szolgálják a hang szabadságát, növelik ábrázoló képességét. Különleges, senkihez nem hasonlítható hangjának, nagy vonzerőt képviselő színpadi jelenlétének és kitűnő színészi képességeinek köszönhetően rengeteg lemez- és koncertfelkérést kap.

Április 28, 19:00, Columbus-hajó

Tóth Evelin koncertje, közreműködik: Erikk McKenzie (elektronika), Szalai Péter (tabla), Lantos Zoltán (hegedű), Szőke Szabolcs (gadulka, sarangi)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.
Jazz/World

Billy Cobhammal és Richard Bonával vár a SopronDrum Fesztivál

A június 15-én kezdődő SopronDrum ütősfesztiválon világhírű ütőszenészek és világzenei előadók muzsikáján keresztül ismerhetjük meg az ütős zene sokszínűségét a fertőrákosi barlangszínház gyönyörű környezetében és Sopronban.
Jazz/World zenés állatkerti esték

Hallgasson zenét az Állatkert csodás környezetében!

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is válogatott nyáresti koncertekkel várja a zenerajongókat július 4-étől minden szerdán.