Jazz/World

Újra itthon a Shirchadasj gospel kórus

2009.04.14. 00:00
Ajánlom
”Hűséged végtelen” címmel ismét Magyarországon ad koncertet a holland Shirchadasj & Band. A közel 50 fős kórus április 25-től az ország nyolc városában ad koncertet, majd Erdélybe, Zilahra is ellátogatnak.

Shirchadasj & Band

A hazánkban is népszerű csoport immár harmadik alkalommal döntött úgy, hogy a turnét a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen szervezi meg. Márciusban a kórus szólistája, Hans Praag személyesen is ellátogatott Beregszászra és Debrecenbe, hogy saját szemével is lássa azt a nagy szükséget, melyben a magyar lakta települések szegény családjaiban, és árvaházakban élő gyermekek élnek. Így, miközben a kórus újra egész estét betöltő színpadi produkcióval és lélekemelő gospel szerzeményekkel ajándékoz meg minket, egy nemes célban való részvételre is buzdítja majd a magyar közönséget. A tavaszi koncertturné bevételét a kórus a Kárpátalján élő árva gyermekek megsegítésére ajánlja fel, melyet a Szeretetszolgálat munkatársai juttatnak majd el a kedvezményezetteknek.

A turné állomásai:

Április 25. 19.00 Ócsa, Halászy Károly Általános Iskola Sportcsarnoka
Április 26. 10.00 Alsónémedi, Református Templom
Április 26. 19.00 Budapest, I. ker. Szilágyi Dezső téri Református Templom
Április 27. 19.00 Debrecen, Kistemplom
Április 28. 19.00 Mátészalka, Városi Művelődési Központ
Április 29. 19.00 Biharkeresztes, Városi Sportcsarnok
Április 30. 18.00 Zilah, Kálvineum
Május 1. 19.00 Tarpa, Református Templom
Május 2. 19.00 Cegléd, Szent Kereszt Katolikus Templom

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.