Jazz/World

Ünnepeljen a Nigunnal!

2011.09.06. 17:39
Ajánlom
A Nigun alapításának tizedik évfordulóját ünnepli szeptember 17-én. Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk a koncertre!

A Nigun együttest Párniczky András gitárművész alapította 2001-ben, az egyetlen olyan európai jazz-zenekarként, amelyik a kelet-európai klezmer hagyomány alapjain határozza meg stílusát. Gyakran és szívesen dolgoznak vendégművészekkel, harmadik lemezükön az izraeli szaxofonos Daniel Zamir működött közre, de dolgoztak John Zorn-nal is. A Nigun 2007 óta rendszeres visszatérő vendége Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio), Lukács Miklós, Dresch Mihály és Szabó Dániel.

A szeptember 17-én a Budapest Jazz Clubban tartandó jubileumi koncerten az elmúlt tíz év legjobb pillanatait tervezik felidézni. Párniczky András legújabb kompozíciói mellett elhangzanak majd azok a dalok is, amik leginkább jellemezték eddig a zenekart. Az esten az együttes jelenlegi tagjai (Párniczky András - zenekarvezető, gitár; Nagy Péter - bőgő; Jeszenszky György - dob; Bede Péter - szaxofon) mellett számos vendég is részt vesz az örömzenélésben: Bacsó Kristóf, Váczi Dániel,Vázsonyi János - szaxofon;  Baló István, Gavallér Csaba, 'Sárvári' Kovács Zsolt - dob; Barcza Horváth József , Benkő Róbert - bőgő;- dob, Lukács Miklós - cimbalom.

Három olvasónk másodmagával a Fidelio vendégeként vehet részt a szeptember 17-i koncerten a Budapest Jazz Clubban, amennyiben az alábbi kérdésre a helyes választ jelöli meg szeptember 15. 16:00-ig:

Mi a Nigun első lemezének a címe?

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World Trianon100

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Jazz/World hír

Kihirdették, mely jazz együttesek kapnak támogatást

A Budapest Music Center közzétette a Köszönjük, Magyarország! program keretében támogatott magyar jazz együttesek listáját.
Jazz/World gyász

Elhunyt Lennie Niehaus amerikai szaxofonos

Az Emmy-díjas művész 90 éves korában múlt csütörtökön távozott. Az amerikai altszaxofonos, komponista számos híres film zenéjében működött közre, Clint Eastwooddal több mint két tucat moziban dolgozott együtt.
Jazz/World interjú

A Metro ötven éve vette fel az első magyar koncertlemezt

Az Egy este a Metro Klubban... című korongról a jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel emlékeit és nosztalgiázott a zenekar történetéről.
Jazz/World online közvetítés

Online jön a Müpa könnyűzenei fesztiválja, a Hey June!

Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat, így hozva el a nyarat virtuálisan a Müpába és a rajongók otthonába is.