Jazz/World

Ünnepi díszben

2009.12.15. 10:36
Ajánlom
Ünnep, meghittség, zene, odaadás – nekem ezek a fogalmak összekapcsolódnak, és idén is ilyen érzésekkel élem át a karácsonyt. Természetesen a zene számomra kiemelkedik ezek közül, pontosabban inkább alapot ad ezekhez és minden emberi érzéshez.

Olyan jó lenne, ha megtanulnánk zenét hallgatni! Sokkal fiatalabban, mint ahogy ezt egyszer csak magától megteszi az ember. Annyival színesebbek lennénk! Annyival több szépséggel találkoznánk! És ez mind kiülne a tekintetünkre, a mozdulatainkra. A szépségünkkel magunkat is jobban szeretnénk, és izgalmas dolgokat alkotnánk!

Nem is tűnik ez olyan nehéznek. Csak talán az időt nem akarjuk megtalálni hozzá manapság. A zene szól a háttérben, az autóban, a munkahelyen, a buliban, az étteremben... Milyen más az, amikor mi választunk zenét, megteremtjük hozzá a megfelelő környezetet, amiben ellazulhatunk, és csak hagyjuk magunkat, hogy megérezzük azt, amit kivált belőlünk. Felébrednek a gondolataink, régi és új érzéseket élünk át, egy különleges utazásra viszi el a fantáziánkat. Bebújik a lelkünkbe, és az élmény miatt újra és újra meg akarjuk hallgatni. De az is előfordul, hogy elkezdünk kutatni új, még ismeretlen zenék, előadók után, hogy az élményt megint átéljük, már fejlettebben, érettebben.

Ezért megyünk el koncertet hallgatni, díszbe öltöztetett lélekkel! Azért, hogy megajándékozzuk magunkat ezzel a különleges élménnyel, s hogy megszépüljünk, megújuljunk. Feltöltekezzünk életünk fárasztó oldalára. Szeretném hinni, hogy ilyen élményhez segíthetem én is Önöket 2010. január 27-én a Thália Színházban. Egy Randevú romantikus dallamokkal, melegséget adó hangulattal. Találkozzunk a zene szárnyain!

Micheller Myrtill
énekesnő

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Pakold meg magad könyvekkel a Líra raktárában pár száz forintért!

Mi már tudjuk az igazi könyvmolyok szombati programját. Raktárvásár lesz a Lírában.
Könyv

Családi találkozót rendeznek Petőfi rokonai Kiskunfélegyházán

Igen, jól olvasta a címet! Míg egyesek a költő sírjának felkutatásával vannak elfoglalva, mások az élőkre koncentrálnak és családi találkozót hirdettek, amelyen eddig állítólag 66 utód jelezte a részvételét.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Ha beburkolózom a zenébe, sosem vagyok egyedül”

Winand Gábor About me című új szólólemezén bemutatja mindazt, ami ő maga: énekes, zongorista, fuvolista és szerelmes ember, amennyiben társa, Elsa Valle is helyet kapott a lemezen.
Jazz/World hír

Halmos Béla-díjakat kaptak a legkiválóbb népzenészek

A Táncház Napján, május 11-én adták át az elismeréseket: a Halmos Béla vándordíjat Csonka Ferenc vajdasági prímás kapta, a Halmos Béla emlékérmet Havasréti Pálnak, a Téka együttes bőgősének ítélte oda a kuratórium.
Jazz/World kult50

TársasJáték - Fekete Kovács Kornél és Molnár Áron noÁr a Kult50-ben

Humorról, játékosságról, a közösség felhajtó erejéről és persze a jazz-ről beszélget Fekete Kovács Kornél, a Modern Art Ochestra vezetője és Molnár Áron noÁr a Kult50 kamerái előtt.
Jazz/World ajánló

Tom Waits állandó gitárosa koncertezik Budapesten

Marc Ribot, az introvertált irónia mestere, aki az extremitás felfedezésére is vállalkozik, és nem riad vissza attól, hogy a szépség mellé a csúfat is odaállítsa, május 17-én ad koncertet a BMC-ben.
Jazz/World magazin

Gyönyörű zene született Frida Kahlo ihletésére

Melissa Aldana, az egyik legismertebb női szaxofonos Frida Kahlo és a latin művészek előtt tiszteleg új, május 24-én megjelenő lemezével, amelynek első száma már hallható cikkünkben.