Jazz/World

Ünnepi díszben

2009.12.15. 10:36
Ajánlom
Ünnep, meghittség, zene, odaadás – nekem ezek a fogalmak összekapcsolódnak, és idén is ilyen érzésekkel élem át a karácsonyt. Természetesen a zene számomra kiemelkedik ezek közül, pontosabban inkább alapot ad ezekhez és minden emberi érzéshez.

Olyan jó lenne, ha megtanulnánk zenét hallgatni! Sokkal fiatalabban, mint ahogy ezt egyszer csak magától megteszi az ember. Annyival színesebbek lennénk! Annyival több szépséggel találkoznánk! És ez mind kiülne a tekintetünkre, a mozdulatainkra. A szépségünkkel magunkat is jobban szeretnénk, és izgalmas dolgokat alkotnánk!

Nem is tűnik ez olyan nehéznek. Csak talán az időt nem akarjuk megtalálni hozzá manapság. A zene szól a háttérben, az autóban, a munkahelyen, a buliban, az étteremben... Milyen más az, amikor mi választunk zenét, megteremtjük hozzá a megfelelő környezetet, amiben ellazulhatunk, és csak hagyjuk magunkat, hogy megérezzük azt, amit kivált belőlünk. Felébrednek a gondolataink, régi és új érzéseket élünk át, egy különleges utazásra viszi el a fantáziánkat. Bebújik a lelkünkbe, és az élmény miatt újra és újra meg akarjuk hallgatni. De az is előfordul, hogy elkezdünk kutatni új, még ismeretlen zenék, előadók után, hogy az élményt megint átéljük, már fejlettebben, érettebben.

Ezért megyünk el koncertet hallgatni, díszbe öltöztetett lélekkel! Azért, hogy megajándékozzuk magunkat ezzel a különleges élménnyel, s hogy megszépüljünk, megújuljunk. Feltöltekezzünk életünk fárasztó oldalára. Szeretném hinni, hogy ilyen élményhez segíthetem én is Önöket 2010. január 27-én a Thália Színházban. Egy Randevú romantikus dallamokkal, melegséget adó hangulattal. Találkozzunk a zene szárnyain!

Micheller Myrtill
énekesnő

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.