Jazz/World

Ünnepi díszben

2009.12.15. 10:36
Ajánlom
Ünnep, meghittség, zene, odaadás – nekem ezek a fogalmak összekapcsolódnak, és idén is ilyen érzésekkel élem át a karácsonyt. Természetesen a zene számomra kiemelkedik ezek közül, pontosabban inkább alapot ad ezekhez és minden emberi érzéshez.

Olyan jó lenne, ha megtanulnánk zenét hallgatni! Sokkal fiatalabban, mint ahogy ezt egyszer csak magától megteszi az ember. Annyival színesebbek lennénk! Annyival több szépséggel találkoznánk! És ez mind kiülne a tekintetünkre, a mozdulatainkra. A szépségünkkel magunkat is jobban szeretnénk, és izgalmas dolgokat alkotnánk!

Nem is tűnik ez olyan nehéznek. Csak talán az időt nem akarjuk megtalálni hozzá manapság. A zene szól a háttérben, az autóban, a munkahelyen, a buliban, az étteremben... Milyen más az, amikor mi választunk zenét, megteremtjük hozzá a megfelelő környezetet, amiben ellazulhatunk, és csak hagyjuk magunkat, hogy megérezzük azt, amit kivált belőlünk. Felébrednek a gondolataink, régi és új érzéseket élünk át, egy különleges utazásra viszi el a fantáziánkat. Bebújik a lelkünkbe, és az élmény miatt újra és újra meg akarjuk hallgatni. De az is előfordul, hogy elkezdünk kutatni új, még ismeretlen zenék, előadók után, hogy az élményt megint átéljük, már fejlettebben, érettebben.

Ezért megyünk el koncertet hallgatni, díszbe öltöztetett lélekkel! Azért, hogy megajándékozzuk magunkat ezzel a különleges élménnyel, s hogy megszépüljünk, megújuljunk. Feltöltekezzünk életünk fárasztó oldalára. Szeretném hinni, hogy ilyen élményhez segíthetem én is Önöket 2010. január 27-én a Thália Színházban. Egy Randevú romantikus dallamokkal, melegséget adó hangulattal. Találkozzunk a zene szárnyain!

Micheller Myrtill
énekesnő

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rosszkedvű? – Vígjátékok karantén idejére

Nem a valóság elől menekülünk, egyszerűen csak szeretnénk egy kicsit jobban érezni magunkat. Ezért nézünk vígjátékokat és ezért ajánljuk őket. Szubjektív filmajánlónkban az HBO Go klasszikus és közelmúltbeli vígjátékaiból válogattunk.
Plusz

Hatezer műsort tesz közzé ingyenesen az MTVA

A NAVA, a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy komolyzene, hangoskönyvek, tévéfilmek és sorozatok által biztosítsák az igényes otthoni szórakozást.
Klasszikus

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Színház

Molnár Piroska: „A színházak nem köthetnek ki végleg az online térben”

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze azt mondja, hogy most is minden nap körbetelefonálják egymást Pogány Judittal és Csomós Marival, ki hogy van. Bizakodnak. Molnár Piroska arról is beszél, hogy ez a rendkívüli helyzet komoly lelki és szellemi erőpróba is, egy mentális maraton, ezért óvatosan kell bánnunk az energiáinkkal. Ő türelmes, de azért már nagyon hiányoznak neki a kollégák.
Színház

A Színházi világnapon indult az Ülj mellém! beszélgetéssorozat

A kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész új online beszélgetéssorozata. Az Ülj mellém! első adásában Udvaros Dorottya, Miklós Edit és Bercsényi Péter beszélgetnek. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A járvány alatt is dolgozókért szól a Neked írom a dalt különleges verziója - Videó!

A dal szerzője, Presser Gábor mellett olyan művészek énekelnek együtt, mint Zorán vagy Charlie - összesen negyvenhárman köszönik meg az egészségügyiben vagy kereskedelemben dolgozók és a tanárok munkáját.
Jazz/World fonó

Elitcsapatban Lajkó Félix a VOLOSI közös lemeze

Egyetlen magyar kiadású albumként az elmúlt öt év legjobb ötven lemeze közé került Lajkó Félix & VOLOSI közös lemeze a világ legelismertebb világzenei szaklapja, a londoni székhelyű SONGLINES listáján.
Jazz/World online közvetítés

„A zene lelki táplálék” – Erkélykoncertek a Hagyományok Házában minden délben

A Hagyományok Háza minden délben koncertsorozattal jelentkezik a Corvin téri székházának teraszáról. Az eseménysorozat április 22-éig a Hagyományok Háza Facebook oldalán követhető.
Jazz/World magazin

A Hungarian FolkEmbassy & Barátai népzenével és régizenével a magyar–lengyel barátságról

A magyar-lengyel barátság napján, március 23-án látott napvilágot a Hungarian FolkEmbassy & Barátai új lemeze, amelyet Budapesten és Varsóban vettek fel 2019 telén.
Jazz/World gyász

Elhunyt Manu Dibango jazz-szaxofonos

A fúziós jazz legendás alakjának halálát az új koronavírushoz köthető tüdőgyulladás okozta. 86 éves volt.