Jazz/World

Ünnepi gálaestet szervez a Béres Alapítvány

2008.04.09. 00:00
Ajánlom
Április 26-án hatodik alkalommal rendez ünnepi gálaestet a Béres Alapítvány, melynek helyszíne idén a Budapest Kongresszusi Központ. A gálaest teljes bevételét a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának ajánlották fel.

Az alapítvány hat évvel ezelőtt indította el a "Béres a daganatos betegekért" nevű programot. A mostani jótékonysági est alkalmával az alapítvány tizenöt éves fennállását is ünnepli. Épp ezért – az alkalomhoz leginkább illően – a szintén tizenöt éves, Prima Primissima és Magyar Örökség Díjas Csillagszemű Táncegyüttest kérték fel erre az eseményre, akik a millenniumi év tiszteletére készült Táncos történelem című műsorukat elevenítik fel. Az est fővédnöke, mint ahogy eddig is, Mádl Dalma asszony.

A befolyt összegből a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika egy olyan sebészeti műszer beszerzését tervezi, mely egyedülálló az országban, és amelynek alkalmazásával a műtétek szinte vérveszteség nélkül végezhetőek el a daganatos gyerekeken.

(2008. április 26., szombat 19:00 Budapest Kongresszusi Központ (Budapest) - A 15 éves Béres Alapítvány jótékonysági estje; km.: a Csillagszemű Táncegyüttes)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.