Jazz/World

Ünnepi örömzene és tűzijáték

2007.08.16. 00:00
Ajánlom
A Művészetek Palotája idén harmadszor ünnepli jazzmuzsikával augusztus 20-át. Továbbra is az improvizációé, a szvinges ritmusoké, a spontán kialakuló formációké és a fiatal tehetségeké lesz a főszerep.

Délután ötkor kezdődik az örömünnep. Érdemes a falakon belül és kívül is elidőzni, hiszen a Palota számos helyszínén szól majd a jazz. A műfaj legjobb kamaraegyüttesei, a Vukán Trió, a Gyárfás István Trió és a Magyar Jazz Quartet, illetve kitűnő szólisták várják a közönséget.

Este nyolctól a tűzijáték kezdetéig a Művészetek Palotája előtti szabadtéren a Határőrség Zenekara ad immár hagyományosnak mondható koncertet. Az egyik legszínvonalasabb magyar nagyzenekar, Micheller Myrtill és Berki Tamás vendégszereplésével, big band-jazzslágerekkel,
igazi szórakoztató muzsikával teszi még emlékezetesebbé az ünnepet.

A tűzijáték után igényes térzene várja a kikapcsolódni és táncolni vágyó vendégeinket. A zenét a Madarak Együttes és vendégei szolgáltatják, amit két kivetítőn multimédia előadás tesz emlékezetessé.

(2007. augusztus 20. 17:00 Művészetek Palotája (Budapest) - Jazz a Palotában - ünnepi örömzene délutántól a tűzijátékig; km.: Kuzbelt Péter, Stencli Tamás, Zsemlye Sándor (szaxofon), Micheller Myrtill, Berki Tamás (ének), Szalóky Béla (harsona, trombita), Négyesi Dániel (harsona), Lázár István, Vukán Trió (tagjai: Vukán György/zongora, Berkes Balázs/bőgő, Balázs Elemér/dob), Gyárfás István Trió (tagjai: Gyárfás István/gitár, Lutz János/bőgő, Cseh Balázs/dob), Magyar Jazz Quartet (tagjai: Szakcsi Lakatos Béla/zongora, Csepregi Gyula/szaxofon, Vasvári Pál/basszusgitár, Szende Gábor/dob), Határőrség Zenekara, Madarak Együttes)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.