Jazz/World

Unquiet Stillness: a Dés András Trió lemezbemutató koncertje

2008.11.26. 00:00
Ajánlom
Unquiet Stillness címmel jelenik meg hamarosan a Dés András Trió bemutatkozó albuma, amellyel december 6-án lépnek először közönség elé, a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A kiváló ütőhangszeres nevével fémjelzett új formáció, amelyben Szandai Mátyás bőgőzik és Oláh Szabolcs gitározik, tavaly októberben nagy sikerrel mutatkozott be Budapesten. ”E produkció ékes bizonyíték arra, hogy mindhárom muzsikus immáron végleg kilépett az ígéretes ifjú titán kategóriából, és felnőtt, saját hanggal és karakterrel rendelkező, meghatározó szereplői a XXI. századi magyar jazz-életnek” – írta róluk Szepesi Mátyás.

Azóta felléptek számos klubban, fesztiválon és 2008 szeptemberében rögzítették debütáló albumukat. A dalok ritmikai és szerkezeti összetettségét a dallamközpontúság kompenzálja. Elsősorban Dés András szerzeményeit játsszák, de a számok végleges formája közös műhelymunka eredménye, köszönhetően Oláh Szabolcs és Szandai Mátyás kreatív közreműködésének.

(2008. december 6. 20:00, Marczibányi Téri Művelődési Központ (Budapest) – Unquiet Stillness: A Dés András Trió lemezbemutató koncertje; tagjai: Dés András (ütőhangszerek), Szandai Mátyás (nagybőgő), Oláh Szabolcs (gitár); vendég: Szakcsi Lakatos Róbert (Fender Rhodes))

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ziggy marley

Reggae-láz Veszprémben

Július 11-én egy jamaikai reggae-koncerttel nyitja meg kapuit a VeszprémFest, melynek sztárja a műfaj szuperhőse, Bob Marley ma már szintén veteránnak számító fia, Ziggy Marley lesz. Az énekes először lép fel hazánkban.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.