Jazz/World

Utolsó szakkollégiumi meghallgatások

2011.04.05. 12:45
Ajánlom
A Roma Zenei Szakkollégium meghallgatásán a Fonóban járt forgatócsoportunk, ahol Snétberger Ferenccel, az intézmény alapítójával is beszélgettünk. VIDEÓ

Sorozatban tartja országszerte a meghallgatásokat a felsőörsi Camp Europe, más néven Európai Roma Zenei Szakkollégium, amelyet végső elnevezéssel Snétberger Zenei Tehetségközpontnak fognak majd nevezni. Amint arról a Fidelio már beszámolt, a Berlinben élő magyar gitáros, Snétberger Ferenc kezdeményezésére elsősorban nehezebb sorsú roma gyerekeket várnak a Veszprém megyei, idén nyáron nyitó zenei képzési központba. A Norvég Alap és más, egyebek között magyar állami forrásokból létrejövő Szakkollégiumban a tanéven kívüli időben, bentlakásos rendszerben zenei tehetségeket képeznek, de komplex nevelési célokat is kitűztek. A jelentkezési feltételekről a Szakkollégium honlapján lehet tájékozódni: www.campeurope.hu.

A Fidelio forgatócsoportja a Fonó Budai Zeneházban március végén tartott meghallgatáson járt, ahol Snétberger Ferenctől megtudtuk például, hogy ő is nagyon izgulós volt annak idején. A Szakkollégium igazgatójától, Mészáros Zoltántól pedig azt, hogy a névváltoztatás oka a koncepció tágítása: nemcsak magyarországi, hanem határon túli gyerekeket is várnak, és idővel összeurópaivá szeretnék bővíteni a Központ hatókörét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.
Klasszikus

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World hír

Libabőrösek lettünk Freddie Mercury elveszettnek hitt felvétele hallatán

A Time című dal egyetlen zongorával előadott, elveszettnek hitt változata Time Waits For No One címen jelent meg csütörtökön.
Jazz/World magazin

Megjelenik Miles Davis eddig kiadatlan lemeze

Az 1986-os Rubberband – ahogy már Miles Davistől megszokhattuk – körülbelül egy évtizeddel előzte meg a későbbi neo-soul hangzásvilágot. Most az album eredeti producerei kiegészítve adják közre a kincset érő felvételeket.
Jazz/World ajánló

A hazai jazzélet izgalmas arcaival vár a Gödi Jazz Napok

Június 21-én a Syrius Legacy és a Rákfogó együttes koncertjével folytatódik a 2019-es Gödi Jazz Napok.
Jazz/World ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör nyári programjaiból

Hangversenyre, operába, jazz koncertre vagy régi pesti kabaréba menne nyáron? A Társaskör kertjében jó helyen jár, itt mindezt megtalálja.
Jazz/World magazin

Portréalbum jelent meg a tízéves KOBUCI emblematikus zenészeiről

Tíz éve nyílt Óbuda egyik legkellemesebb szabadtéri koncerthelyszíne, a Kobuci Kert. Az évfordulót a Szent Margit Kórház javára rendezett jótékonysági koncerttel és a hely mikroközösségét bemutató portréalbummal ünneplik június 19-én.