Jazz/World

Vándor Vokál jubileum

2010.10.19. 15:40
Ajánlom
Jubilál az autentikus és feldolgozott Kárpát-medencei és balkáni népdalkincs avatott előadója, a Vándor Vokál.

Nagyszabású koncerttel ünnepli 20. születésnapját a Vándor Vokál a Hagyományok Házában. A műsorban a magyar népdalok mellett felhangzanak szlovák, rutén, bolgár, makedon, görög, török dalok, dallampárhuzamok, és feldolgozások, valamint középkori énekek is. Az est házigazdája Gulyás László, meghívott vendégek a Misztrál együttes, a Fonó Zenekar, a Falkafolk együttes, Orczi Géza és Szabó Zoltán, Juhász Zoltán, Homoki Zsolt és Galda Levente, valamint az együttes régi tagjai. A koncerten külföldi meghívottak, barátok is színpadra lépnek, így Stefka Ilieva Todorova tamburaművésznő Bulgáriából, valamint a Szandanja formáció német zenészei (Uli Stornowski, Martin Kleemann, Sebastian David, Erik Wisniewski). A koncerten lesz tombola meglepetésekkel és egyéb művészeti élményekkel, de mindenekelőtt a cél az elmúlt húsz év megünneplése mindazokkal, akik segítették az együttes munkáját, illetve szeretik őket. A Vándor Vokál jelenlegi tagjai: Farkas Tünde, Izsák Kata, Szluka Judit.

Október 22, 19:00 Hagyományok Háza
A Vándor Vokál 20. jubileumi koncertje

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.