Jazz/World

Varázsfuvola a Margitszigeten, komédia és jazzparádé a Városmajorban

2006.06.23. 00:00
Ajánlom
Szent Iván éjszakáján Mozart egyik legnépszerűbb operájának dallamai csendülnek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor által vezetett Operettvilág Együttes produkciójában.

A varázsfuvola Jochen Gnauert rendezésében, német nyelven kerül előadásra az örökérvényű gondolatok átadásának és egyben újrafogalmazásának szándékával. Az egymás iránti megértésről, reményről fogalmazza újra Mozart remekművét. Az Éj királynője szerepében az Operettszínház fiatal művésznője, Fischl Mónika debütál, Taminóként pedig Nyári Zoltánt hallhatják, aki nem ismeretlen az operakedvelők számára, hiszen több alkalommal is színpadra lépett már az Andrássy úti Ybl-palotában.

A könnyedebb műfaj kedvelőit is számos színvonalas produkcióval várja a Szabad Tér Színház Kht. másik népszerű játszóhelyén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Június 23-án és 24-én Nóti Károly fergeteges vígjátékát, a Szeressük egymást! mutatják be Karinthy Márton rendezésében. A főbb szerepekben olyan közkedvelt, kiváló művészekkel, mint Sztankay István, Straub Dezső, Nyertes Zsuzsa és Csonka András. Nóti Károly, a Hippolyt a lakáj, a Nyitott ablak, a Lepsénynél még megvolt és a Péntek 13 című remekművek szerzője ötven éve hunyt el. Ezzel a még ma is aktuális, briliáns vígjátékával tisztelegnek emléke előtt.

A tavalyi jazz-est sikerén felbuzdulva az idei nyáron jazz-szerdák sorozat indul június 21-én a Cornelio Tutu Banddel. Minden alkalommal a műfaj olyan jeles hazai képviselői várják a kellemes, nyáresti kikapcsolódásra vágyókat, mint a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group, az Új Generáció. A sorozatot augusztus 16-án Pege Aladár Liszt- és Kossuth-díjas művész együttese, a Pege Quartet zárja népszerű blues, swing és latin dallamokkal.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.