Jazz/World

Varázskert

2007.05.20. 00:00
Ajánlom
A Varázskert rendezvények az "Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010" program "Tanítás és tanulás" felvezető évének hivatalos programjai. A rendezvénysorozatok - amelyek május 17-től szeptember 29-ig tartanak - lehetőséget biztosítanak a helyi fiatalok alkotómunkájának bemutatására.

A Varázskert – Utczabál (május 17.-június 17.), Varázskert – Panelhetek (július 5.-15.), Varázskert – Paradicsomnapok (szeptember 22.-29.) tematikus szabadtéri rendezvénysorozatok. Mint ilyenek a pécsi nyári városi események (VII. POSZT, XIV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbáb Fesztivál, IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál, Sétatér Fesztivál) kísérő programjai, amelyek a Mediátor Egyesület szervezésében, a Retextil Alapítvány és a Csemege Kultbolt együttműködésével jönnek létre.

A Varázskert Utczabál fő helyszíne a város egyik központi tere, a Jókai tér, ahol a lebegő kockák alkotta egyedi látványvilághoz egy hónapon át különleges művészeti projektek és zenei hanghatások párosulnak. Az immár második alkalommal felállított toronyban, valamint a Jókai tér 11. szám alatti kiállítótérben fiatal pécsi alkotók, zenekarok valamint más városok és országok művészei kapnak bemutatkozási lehetőséget.

A Varázskert-Utczabál idén új helyszínnel egészül ki, amely a rendezvény hangosabb, éjszakába nyúló koncertjeinek biztosít alkalmas teret: az októberig működő LABOR – Kísérleti Kultúrtér a leendő Zsolnay Kulturális Negyed területén várja esténként a Jókai tér vendégeit.

A Panelhetek elnevezésű program a Kertváros és az Uránváros perifériára szorult tereinek és parkjainak életünkben betöltött szerepét hivatott újragondolni, amely kiállítások, előadások és szabadidős tevékenységek formájában valósul meg.

A május 17-én kezdődő programsor eszmei alapja a kultúrához való hozzáférés egyenlő esélye, vagyis az, hogy a különböző generációs és kulturális szokásokat kielégítő programok minden érdeklődő számára elérhetővé és élvezhetővé váljanak.

(2007. május 18. 18:00 Jókai tér (Pécs) - A Peca együttes koncertje; tagjai: Gábos Barna (fuvolák, gitár, ének), Kardos Dániel (gitár), Vajdovich Árpád (basszusgitár), Mogyoró Kornél (dob, ütőshangszerek)

2007. május 20 18:00 Jókai tér (Pécs) - A Triokvartet koncertje; tagjai: Juhász Tamás (tenor szaxofon), Berecz Gábor (zongora), Krommer Balázs (dob), Baksa Péter (nagybőgő)

2007. május 24. 18:00 Jókai tér (Pécs) - A Baranya Zenekar koncertje

2007május 27. 18:00 Jókai tér (Pécs) - A Yazz Stereotype koncertje

2007. június 5. 16:00 Jókai tér (Pécs) - A Simply English koncertje; tagjai: Andy Rouse (ének, furulyák, Appalache-vidéki citera, kanál), Babarci Bulcsú (gitár, vokál, harmonika, udu), Zajzon Tamás (mandolin, gitár, sípok, harmonika, vokál, fafuvola, herflitok)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World videó

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Jazz/World gyász

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World hír

Elhunyt a Keresztapában is szereplő jazzénekesnő

Morgana Kinget a legtöbben Don Vito feleségeként ismerik a Keresztapában. A Grammy-jelölt jazzénekesnő 87 évesen hunyt el.
Jazz/World ajánló

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.