Jazz/World

Vidám, életigenlő a cappella – megjelent a Voice Drops együttes legfrissebb dala, a Szalmaszál

2023.09.12. 13:00
Ajánlom
A Csernus Szilvi, illetve a Kárász Eszter–Bata István szerzőpáros alkotó elméjéből született lírai mű, a Szalmaszál az öröm szalmaszála, a dal pedig a boldogság húrjait pengeti.

A Voice Drops nem csupán egy kamara énekegyüttes; az a cappella tulajdonképpen olyan, mint egy hangszerek nélküli zenekar. Lehet jazz-kombó, pop csapat vagy éppen big band – bármit elénk varázsolnak, miközben a szvingtől a népdalokig bátran játszanak a zenei műfajok határaival.

A technikai tudást a zenei és emberi összhang forrasztja össze, mert a bravúr önmagában még nem elég, kell, hogy legyen mögötte lélek is.

A világ szépségre és kedvességre vágyik, erre a kívánságra pedig a Voice Drops szívmelengető dallamokkal válaszol. A Csernus Szilvi, illetve a Kárász EszterBata István szerzőpáros alkotó elméjéből született lírai mű, a Szalmaszál az öröm szalmaszála, a dal pedig a boldogság húrjait pengeti.

378028876_830669732392476_4560814043448488860_n-130118.jpg

Voice Drops (Fotó/Forrás: Benkovics-Lengyel Alexandra / Voice Drops)

A dal megalkotásának hátteréről Csernus Szilvi, a Voice Drops alapítója meséli: „Az alapdallam már 2014 óta megvan, már akkor is tudtam, hogy a múltba szeretnék visszanyúlni vele, a kidolgozás mégis évekig váratott magára. Idén újra elővettem, azután

felhívtam Kárász Esztert, hogy volna-e kedve szöveget írni erre a vidám, életigenlő, balatoni nótára. És nem kis boldogságomra, volt kedve hozzá.”

“Nagy örömmel vetettük bele magunkat Bata Istvánnal, állandó szerzőtársammal a balatoni nyárestébe, amibe Szilvi dallama vitt. Legtöbbször a szöveg van meg előbb, és azt burkoljuk zenébe. Izgalmas feladat volt ezekre a kész ritmusokra, dallammenetekre olyan szavakat találni, amikkel összeforrhatnak” – tette hozzá Kárász Eszter, a Szalmaszál társszerzője.

Az együttes célja, hogy a zenéjükkel szívet melengető pillanatokat teremtsen és mosolyt csaljon a hallgatók arcára. Ősszel várható tőlük egy kislemez, valamint fellépnek majd a Fool Moon Acappella Fesztiválon október 7-én, a szegedi IH Rendezvényközpontban.

A Szalmaszál itt hallgatható meg:

Fejléckép: Voice Drops (fotó/forrás: Benkovics-Lengyel Alexandra / Voice Drops)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Klasszikus

„A természetem részévé vált a hangszerem” – Botvay Károly gordonkaművész a soproni öntevékeny polgári világról, a megsérült csellóról és az ismétlődő frázisokról

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Botvay Károly Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Péter rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Kortársai, barátai emlékeznek az egy éve elhunyt Szakcsi Lakatos Bélára a BJC-ben

A legnagyobb formátumú jazz-zongoristára, Szakcsi Lakatos Bélára emlékeznek halálának évfordulóján, 2023. október 2-án kortársai és barátai a Budapest Jazz Clubban.
Jazz/World ajánló

Végtelen jazz a Fonóban – az Újbuda Jazz Fesztiválon

Idén tizennyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket az Újbuda Jazz Fesztivál, amelynek célja, hogy a műfaj aktuális és kurrens képviselőit mutassa be a közönségnek, a klasszikusoktól az új kísérletekig, az idei év kiemelkedő újdonságaival együtt.
Jazz/World videó

Vidám, életigenlő a cappella – megjelent a Voice Drops együttes legfrissebb dala, a Szalmaszál

A Csernus Szilvi, illetve a Kárász Eszter–Bata István szerzőpáros alkotó elméjéből született lírai mű, a Szalmaszál az öröm szalmaszála, a dal pedig a boldogság húrjait pengeti.
Jazz/World ajánló

Gershwin 125 – Lakatos Tony és Jörg Achim Keller csatlakozik a MAO-hoz

Szeptember 26-án különösen izgalmas koncertet ad a BMC-ben a Modern Art Orchestra, neves vendégművészek közreműködésével. Az est zenei anyaga Gershwin Porgy és Bessére épül.
Jazz/World hír

Késő éjszakáig táncolhatunk a Fonó évadnyitó programján

Szeptember 9-én a Táncházak éjszakája gazdag programjával indul az évad a Fonóban, ahol idén számos kerek évfordulót ünnepelnek különleges vendégekkel.