Jazz/World

Világhírnév küszöbén álló csodagyerek-testvérpár a Müpa színpadán

2021.09.28. 16:20
Ajánlom
Tóth Viktor Right On! projektjében a jazzért és a hiphopért rajongók is kedvüket lelhetik. Az október 3-i koncerten Szakcsi Lakatos Róbert, Neumann Balázs és a Hodek fivérek is színpadra lépnek.

Volt már az Év Jazzszaxofonosa és -zeneszerzője Tóth Viktor, aki az irányzatok és stílusok keverésének mesterszintű mágusa. Bátran, de mindig tisztelettel viszonyul a folkhagyományokhoz, folyamatosan keresi a zenei megújulás lehetőségét és mélyen hisz az improvizáció erejében.

Ezúttal olyan fúzióval lép a közönség elé, amelyben nemcsak a jazzért, de a hiphopért rajongók is kedvüket lelhetik. 

20211003_TothViktor_photo_LangPeter1-152515.jpg

Tóth Viktor (Fotó/Forrás: Láng Péter)

Right On! címet viselő projektjében olyan nagyszerű partnerekkel áll színpadra, mint a két briliáns zongorista, Szakcsi Lakatos RóbertNeumann Balázs és Orbán György, valamint egy figyelemreméltó testvérpár, Hodek Áron és Hodek Dávid. Az idősebb fiút, a doboknál helyet foglaló Dávidot néhány éve a teljes zenész szakma leesett állal figyelte, az utóbbi két évben pedig a basszusgitáros Áronra figyelhetett fel a világ, akinek elképesztő stílusérzékről árulkodó videóit az Instagramon több százezren várják nap mint nap. A 11. életévében járó zenei tehetség nemrégiben felkérést kapott egy híres hangszergyártó cégtől, hogy legyen a reklámarcuk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Aron Hodek (@aronthebassist) által megosztott bejegyzés

És hogy mire számíthatnak ettől az unikális formációtól, akik ellátogatnak a Müpába? Pörgős groove-okra, tört beatekre, virtuozitásra és egy hatalmas adag endorfinlöketre.

Tóth Viktor: Right On!

2021. október 3. 20:00

Müpa, Fesztivál Színház

Fejléckép: Hodek Áron és Dávid (forrás: Müpa)

7 éves magyar basszusgitárosért őrül meg a fél internet

Kapcsolódó

7 éves magyar basszusgitárosért őrül meg a fél internet

Ő Hodek Áron, a felvidéki Komáromban élő kisfiú. A név nem véletlenül lehet ismerős: ő annak a 20 éves Hodek Dávid dobosnak az öccse, aki szintén „csodagyerekként” indult.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Kultúrák találkozása – LURA margitszigeti koncertje előtt mesélt

A Lisszabonban született, zöld-foki szigeteki származású, vibráló hangú énekesnő, LURA, fesztiválok, szabadtéri színpadok, európai és amerikai klubok visszatérő vendége, aki hamisíthatatlan előadásmódjával ragadja magával közönségét.
Jazz/World hír

Október 6-áig pályázhatnak a fiatal tehetségek a Jazz Showcase-re

Tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg tehetségbörzéjét a Müpa, amelynek célja a hazai alkotó- és előadó-művészeti színtér feltörekvő tehetségeinek felkutatása és felkarolása.
Jazz/World interjú

Engedd, hogy a dolgok megtörténjenek veled! – születésnapi beszélgetés Horgas Eszterrel

„Úgy érzem, másképp fuvolázom. Mást gondolok minden egyes hangról, mint korábban” – vallotta meg interjúnkban Horgas Eszter, aki A nő arcai címmel ad koncertet – Koós Réka társaságában – augusztus 2-án, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Jazz/World ajánló

Életöröm és vérpezsdítő muzsika – jön a 3. Nemzetközi Cigány Dal Napja

Idén augusztus 8-án –a legendás észak-macedón énekes, Esma Redžepova születésnapján – harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját. Az eseménysorozatban ezúttal már hat ország tizenöt helyszíne vesz részt.
Jazz/World interjú

„A zene lényege a töltekezés” – beszélgetés Weisz Gábor jazzszaxofonossal

A koronavírus idején asztalosnak állt, de az állandóan zsongó kereskedelmi rádió elkergette a műhelyből. Szerencsére Weisz Gábor ismét a szaxofonjával keresi a kenyerét. Számos formációban játszik, egyre sikeresebb, és már pontosan tudja, hogy a zene nem csak technikai tudásból áll.