Jazz/World

Vollenweider Budapesten

2007.08.19. 00:00
Ajánlom
Andreas Vollenweider, az Edison-, Grammy- és World Music-díjas zenész, akinek lemezeiből több mint 10 milló példányt adtak el, szeptember 26-án a Petőfi Csarnokban lép fel.

Andreas Vollenweider, az 1953-ban született svájci hárfaművész olyan egyedi hangzást hozott létre, mely egy egész generáció életérzését fejezi ki és amely immár huszonöt éve a zenei világ élvonalát jelenti. 1992-ben koncertet adott a moszkvai Vörös téren a csernobili gyerekek megsegítésére, fellépett Dél-Afrikától, Amerikától Ausztráliáig és a kinai televízióig, játszott duettet Luciano Pavarottival, Carly Simonnal, Zucceróval és Brian Adams-szel. Rendkívüli sikereit 1983-ban Edison-, 1987-ben Grammy-, 1992-ben World Music-díjjal ismerték el.

Vollenweider most, a nagy formátumú szimfónikus produkciók után úgy döntött, hogy ismét kisebb létszámú, bensőségesebb zenekari felállásokkal koncertezik. Jelenlegi kvartettje spontánabb, a jazz-hez és a világzenéhez jobban kötődő muzsikát játszik.

(2007. szeptember 26. 20:00 Petőfi Csarnok (Budapest) - Andreas Vollenweider (elektromos hárfa, ének) koncertje; km.: Daniel Küfer (szaxofon, szintetizátor), Walter Kaiser (dob), Andi Pupato (ütők)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World quincy jones

Andreas Varady nem akar iskolába menni

A magyar származású, csodagyerekként felfedezett gitáros a leghíresebb jazzmagazin, a Downbeat címlapján szereplő cikkben mondja el, miért nem akar a legjobb jazziskolákban továbbtanulni.
Jazz/World lukács miklós

Lukács Miklóssal lép fel Charles Lloyd Budapesten

A tervezettől eltérő helyszínen, a RAM Colosseumban lesz a világhírű amerikai jazzszaxofonos, Charles Lloyd és formációja, a Marvels budapesti koncertje július 1-jén.
Jazz/World ajánló

90 évesen is a legjobbak között a BJC-be látogató Lee Konitz

A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat következő vendége az idén 90 éves Lee Konitz, aki a jazz történetének élő legendája és egyben krónikása.
Jazz/World rustico

Alázattal kísérletezni

Kubinyi Júlia már tizenévesen nyakig benne volt a népzenei koncertéletben, hiszen a Dűvő Zenekar énekeseként rengeteg helyen játszottak. Most izgalmas mérföldkőhöz érkezett, amikor Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel közös, Rustico című lemezén újraértelmezték a népi hangzásvilágot.