Jazz/World

Winand Gábor: új trió, új lemez

2009.04.22. 00:00
Ajánlom
A kitűnő jazzénekes izgalmas zenei vállalkozásba fogott Ramón Valle kubai zongoristával és Eric Vloeimans holland trombitással. Hogy mire jutottak, az a "Fabulas" című lemezen és május 19-i koncertjükön kiderül.

Winand Gábor

Winand Gábor és Ramón Valle először a Buda Stage-en léptek közösen fel, de az igazi premier 2008 őszén zajlott, a VI. MOL Budapest Jazzfesztiválon, amikor Ramón barátja, több korábbi magyar produkció vendégszólistája, Eric Vloeimans trombitás csatlakozott hozzájuk. Színes, rapszodikus, vérbő zene született, amely a koncert után, a stúdióban még tovább finomodott. A három "V", vagyis Gábor, Ramón és Eric mesébe illő találkozásáról, amit a Fabulas című új CD örökített meg, Gábor felesége és Ramón húga, Elsa Valle, a Budapesten élő és dolgozó kubai énekesnő szól meleg szavakkal a lemez borítószövegében: "Egyre szorosabban fogom a két kis madárkámat, soha nem szeretném elveszíteni őket. Két 'szerelem', két szenvedély, két különböző, de egyedülálló tehetség, és erre utal a borító feltűnő színű grafikája is. A trió kétharmada, Ramón és Gábor május 19-én este nyolckor adnak élőben is ízelítőt a lemez anyagából az Artkatakomba pinceklubban.

(2009. május 19. 20:00 Artkatakomba (Budapest) - Ramón Valle-Winand Gábor)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World quincy jones

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.