Jazz/World

Wolf Péter 60 éves

2007.06.17. 00:00
Ajánlom
Wolf Pétert, a Vuk című rajzfilm méltán népszerűvé vált kísérőzenéjének, színpadi- és filmzenék, táncdalok szerzőjét, az Ex Antiquis zenekar tagját köszöntik művésztársai, barátai június 20-án, az Óbudai Társaskörben.

A valamivel több mint negyvenévi komponálás néhány darabja hangzik el ezen esten a Budapesti Vonósok, Eredics Salamon, Dienes Gábor, Lattmann Béla, Horváth Kornél, Wolf Kati, és a hatvanadik születésnapját ünneplő szerző előadásában. A műsorvezető Lukácsházi Győző lesz.

Wolf Péter 1967-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karvezetés szakán, majd 1969-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola jazz-zongora szakán, és még abban az évben billentyűsként csatlakozott az Ex Antiquis együtteshez. Közismert, sikeres zeneszerző. Hangszerelői virtuozitását többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjein és lemezein élvezhetjük. Ő hangszerelte Isaac Stern "Kreisler" CD-jét. Televíziós fesztiválok többszörösen meghívott karmestere.

(2007. június 20. 20:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Wolf Péter zeneszerző születésnapi koncertje; km.: Eredics Salamon (furulya), Dienes Gábor ­(oboa), Lattmann Béla (basszusgitár), Horváth Kornél (ütőhangszerek), Wolf Kati ­(ének), Budapesti Vonósok; műv. vez.: Botvay Károly; hangversenymester: Bánfalvi Béla)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.