Jazz/World

XI. Sárospataki Dixieland és Blues Fesztivál

2006.07.10. 00:00
Ajánlom
A 1996-ban útjára indított fesztivál az elmúlt tíz év alatt a hazai dixieland- és blues-muzsika egyik fontos, az előadók és az érdeklődők által egyaránt kedvelt rendezvényévé vált. Idén július 28-29-én rendezik meg a sárospataki Vízikapunál.

Az évtized során a hazai dixieland- és blues-zene valamennyi kiválósága megfordult Sárospatakon. Mellettük sok neves európai és tengeren túli előadóval is találkozhatott a közönség; elég utalni a 2005-ös fesztiválon vendégeskedett afro-amerikai blues énekesre, Big Daddy Wilsonra, aki pillanatok alatt magával ragadta a közönséget. A fesztivál rangját a nagyszerű előadók mellett a szinte egyedülálló helyszín is emeli, hiszen a sárospataki Rákóczi-vár tövében, a Bodrog partján lebonyolított rendezvény együtt nyújtja a jelenlévőknek a zene és a környezet szépségéből fakadó, feledhetetlen élményt.

PROGRAM:

Július 28., péntek
19:00 Hot Club Of Hungary
20:05 Fekete Jenő & Muddy Shoes
21:10 Debrecen Dixieland Band
22:15 Budapest Ragtime Band

Július 29., szombat
19:00 Miskolc Dixieland Band
20:05 Pribojszki Quartet
21:10 Jazzticots (Franciaország)
22:15 Hot Jazz Band

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World interjú

„Próbálok nem dobosként hozzáállni a zenéléshez”

Gyárfás Attila egy sokat gondolkodó ember benyomását kelti, de a zenében pont ennek ellenkezőjére, a lehető legnagyobb ösztönösségre és szabadságra törekszik. Zenekarával nemrég jelentette meg Cloud Factory című albumát, ennek apropóján kérdeztük zenei vízióiról.
Jazz/World blues

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.
Jazz/World lemez

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Jazz/World marokkó

Igazi riport egy marokkói popfesztiválról

Essauriában, a Gnawa és Világzene Fesztiválon járt szerzőnk, ahonnan egészen ambivalens érzésekkel távozott.
Jazz/World ajánló

Klezmer színesíti a Vajdahunyadvári Fesztivált

A 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén is otthont ad a klezmer muzsikának. Július 16-án a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét élvezhetjük, ezt követően pedig „Mozart est” várja a kikapcsolódni vágyókat.