Jazz/World

XVI. Bohém Fesztivál Kecskeméten

2007.03.19. 00:00
Ajánlom
Március 23-25. között kerül sor a XVI. Bohém Fesztiválra Kecskeméten, az Erdei Ferenc Művelődési Központban. A fesztivál évek óta utazó esemény, idén március 21-26. között 11 városban rendeznek a Bohém Fesztiválhoz kapcsolódó koncertek.

A központ persze Kecskemét, s itt a három nap alatt minden meghívott fellép. Szeretettel várják az érdeklődőket, s érdemes is Kecskemétre látogatni, hiszen aki nem megy el, sok olyasmiről marad le, amit pedig sokáig emlegetne. Merthogy melyik jazzkedvelő szeretne lemaradni bármiről is a következők közül?

A 22 éve együtt muzsikáló házigazda Bohémekről, a vak zongorista által vezetett amerikai Fulton Street Jazz Bandről, a tizenötéves amerikai ragtime-zongoristáról, a rézfúvósötössel kísért Kék rapszódiáról, a mosolygós ragtime zenekarról, a duplacsövű fúvóshangszerekkel muzsikáló amerikai börtöntöltelékekről (Cell Block 7), a New York Times által csak "a ragtime (Szvjatoszlav) Richtere"-ként aposztrofált, hetven albummal büszkélkedő kanadai John Arpinról, a legkiválóbb cseh zongorista zenekaráról a legtermészetesebb hangú énekesnővel, a hihetetlenül virtuóz amerikai marimba-gitár duóról, a többszörös francia díjnyertes Little Jazz Bandről vagy a fesztiválzáró zenészválogatottról? Ha inkább mindegyik érdekli, akkor mégis csak el kellene jönnie!

(2007. március 21-26. - Bohém Fesztivál, több helyszínen, több fellépővel)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Jazz/World örökség

Kitagadták az örökségből Jean-Michel Jarre-t

Filmzeneszerző édesapja mindent a negyedik feleségére hagyott, Jean-Michel Jarre és féltestvére, Stéphanie azonban nem nyugszanak bele a dologba.
Jazz/World ünnep

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Jazz/World söndörgő együttes

Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band.
Jazz/World hírek

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Jazz/World sárik péter

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.