Jazz/World

Zséda Díva – A koncert-show a Margitszigeti Színházban

2023.06.28. 15:30
Ajánlom
Eddig még sosem látott, nagyszabású koncerttel érkezik hazánk legelbűvölőbb dívája, Zséda a Margitsziget színpadára július 1-jén, szombaton. Az egész estén átívelő show-műsorban az érzéki, mégis bensőséges dalain át megjelenik Zsédenyi Adrienn érzelemdús gondolatvilága. Az énekesnő elegáns és kifinomult stílusa a produkció minden pillanatában megjelenik majd a színpadon, egyszerre mutatja majd meg hódító és érzelmekkel teli énjét legszebb dalain keresztül.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

A Fekete rúzs femme fatale-jában, a Szeress most naivájában, vagy épp az Életben maradni pörgős ritmusában mindvégig ott van Zséda lírai oldala is. A Motel, a Mindhalálig, vagy éppen a Helló mind ennek a vonalnak az ékkövei. Az énekesnő elegáns és kifinomult stílusa a produkció minden pillanatában megjelenik majd a színpadon, egyszerre mutatja majd meg hódító és érzelmekkel teli énjét legszebb dalain keresztül. A látvány, a hangszerelés, a vendégek, a tánc egyvelege mind ehhez a hangulathoz tesznek majd hozzá, a végeredmény pedig egy felhőtlen szórakozással teli, tökéletes nyári este a Margitszigeti Színházban Zsédával és zenekarával.

Az inspiráló helyszínre egy teljesen új showműsort hoz majd el az énekeső. Vendégei szombaton a Talamba Ütőegyüttes tagjai lesznek, akik izgalmas hangzással színesítik majd a programot. „Nagyon inspiráló a helyszín, és nem csak azért, mert világsztároknak ad otthont időről időre, de azért is, mert olyan csodásan simul a természetbe, hogy ennél tökéletesebb helyszínt álmodni sem lehetne egy nyári koncertnek.

Nézőként is imádok kilátogatni a szigetre, és elmerülni a sokdimenziós élvezetben, amit a zene, a színek, a nyári szél, a Duna jellegzetes moraja fest körénk.

Akik ott voltak év végén a Vígszínházban a karácsonyi koncertemen, már hallhattak egy kis ízelítőt, abból az új, kicsit klasszikusabb világból, ahová a Talamba Ütőegyüttessel kalandoztunk el. A fiúk velünk lesznek most is, és ezúttal is válogatni fogunk néhány klasszikus gyöngyszemet, amit a magunk módján feldolgozunk, izgalmas hangzással színesítve a programot. Nagyon élvezem ezt az új irányt, a műfajok bátor ötvözését. Pont olyan színes, izgalmas hangulatot ad a koncertnek, ami tökéltesen passzol a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatához” – fogalmazott Zséda.

ZSEDA_02-153138.jpg

Zsédenyi Adrienn (Fotó/Forrás: Margitszigeti Színház)

Zsédenyi Adrienn szerint minden egyes este különleges, de a Margitszigeten egy fantaszikusan maradandó élményt szeretne kínálni a nézők számára és nagyon egyedi dallistával szeretné meglepni a közönségét. „Még ha szeretném, sincs két egyforma koncert. Minden ott alakul köztem és a közönség között, abban a megismételhetetlen pillanatban, amikor találkozunk.

Megfigyeltem, hogy minden estének van egy dala. Egy dal, ami azon az estén mindannyiunk közös energiája által kiemelkedik a műsorból.

Valamiért akkor, ott, az az üzenet, ami betalál, ami velünk marad. De persze készülünk is nagyon erre az estére, hogy igazán különleges és maradandó legyen. Összeállt a számomra dream team, azok az alkotótársak és csapat lesz most is velem, akikkel már az Aréna koncertet is együtt csináltuk Azt szeretnénk, ha az estében ott lenne a nyár minden íze, illata, játékossága és szenvedélyessége, ahogy ehhez a fantasztikus helyszínhez illik” – mondta el Zséda.

További részletek és jegyvásárlás a Margitszigeti Színház oldalán

Támogatott tartalom

Fejléckép: Zsédenyi Adrienn (Fotó/Forrás: Margitszigeti Színház)

Margitszigeti Színház

Budapest reprezentatív nyári színháza a Margitszigeten a Margitszigeti Színház.

A Margitszigeti Színház Nkft. az 1938-ban megnyitott és azóta üzemelő, épített, aréna jellegű nézőterű színház üzemeltetője, melynek területén áll a műemlék Víztorony-kilátó.

A nyári színház fontos és jelentős helyet tölt be a főváros életében, mint a gazdagon zöld környezetben álló közösségi helyszín is, és mint a városban élő polgárok kedvelt szórakozóhelye, amely a hazai és külföldi közönség kiszolgálásban egyaránt fontos kulturális központnak tekinthető.

A patinás nyári színház a 2013-ban elvégzett, jelentős felújítást követően immár 3000 fő néző fogadására alkalmas. A fedett, nagyméretű, technikailag jól felszerelt színpad a szcenírozott előadások, operák, valamint operett-, musical-, balett- és táncelőadások színpadra állítására kiváló helyszín.

A színház fő profilja elsősorban a nagyprodukciók bemutatása, a klasszikus zenei szimfonikus koncertek mellett a könnyűzenei események meghívása is. A produkciók létrehozása, bemutatása saját vállalkozásban történik, több esetben együttműködésben a hazai színházakkal, mint például az Magyar Állami Operaházzal és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, valamint a nemzetközi színtérről meghívott külföldi művészekkel és társulatokkal.  Számos nagy bemutató és nemzetközileg elismert művész fellépése színesíti és gazdagítja a nyár közel négy hónapjában nyitott nyári színház minőségi és választékos kínálatát.

A színház célja a válogatással, hogy lehetőség szerint minden korosztály, kultúrát fogyasztó és színházba járó közönség megtalálja a kedvére való produkciót.

A Margitszigeti Színház Mindenki színháza.

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Kultúrák találkozása – LURA margitszigeti koncertje előtt mesélt

A Lisszabonban született, zöld-foki szigeteki származású, vibráló hangú énekesnő, LURA, fesztiválok, szabadtéri színpadok, európai és amerikai klubok visszatérő vendége, aki hamisíthatatlan előadásmódjával ragadja magával közönségét.
Jazz/World hír

Október 6-áig pályázhatnak a fiatal tehetségek a Jazz Showcase-re

Tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg tehetségbörzéjét a Müpa, amelynek célja a hazai alkotó- és előadó-művészeti színtér feltörekvő tehetségeinek felkutatása és felkarolása.
Jazz/World interjú

Engedd, hogy a dolgok megtörténjenek veled! – születésnapi beszélgetés Horgas Eszterrel

„Úgy érzem, másképp fuvolázom. Mást gondolok minden egyes hangról, mint korábban” – vallotta meg interjúnkban Horgas Eszter, aki A nő arcai címmel ad koncertet – Koós Réka társaságában – augusztus 2-án, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Jazz/World ajánló

Életöröm és vérpezsdítő muzsika – jön a 3. Nemzetközi Cigány Dal Napja

Idén augusztus 8-án –a legendás észak-macedón énekes, Esma Redžepova születésnapján – harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját. Az eseménysorozatban ezúttal már hat ország tizenöt helyszíne vesz részt.
Jazz/World interjú

„A zene lényege a töltekezés” – beszélgetés Weisz Gábor jazzszaxofonossal

A koronavírus idején asztalosnak állt, de az állandóan zsongó kereskedelmi rádió elkergette a műhelyből. Szerencsére Weisz Gábor ismét a szaxofonjával keresi a kenyerét. Számos formációban játszik, egyre sikeresebb, és már pontosan tudja, hogy a zene nem csak technikai tudásból áll.