K. Varga Bence

2023 október 12., 17:30
Könyv hír Szerző: Fidelio

Visky András nyerte a Margó-díjat, a Fidelio munkatársa, K. Varga Bence második helyezést ért el

Kitelepítés című regényével Visky András nyerte el 2023-ban a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amelyet a Margó Fesztivál megnyitóján adtak át október 12-én.
2023 szeptember 1., 11:10
Könyv hír Szerző: Fidelio

Kiválasztották a 2023-as Margó-díj jelöltjeit

Megvan az a tíz első prózakötetes szerző, aki esélyes lehet a Margó-díjra. Kollégánk, K. Varga Bence is bekerült a jelöltek közé, Repedések könyve című elbeszéléskötetével.
2023 július 21., 11:00
Könyv magazin Szerző: Fidelio

„Prózában pedig nincs tökély” – a Repedések könyve bemutatóján jártunk

Tavaly év végén jelent meg Varga Bence (írói nevén: K. Varga Bence) első, Repedések könyve című elbeszéléskötete. A könyvbemutatón kollégánkat Márton László József Attila-díjas író faggatta.
2023 február 8., 17:25
Könyv magazin Szerző: Fidelio

Sorsok a kalapban – Varga Bence első kötetét a Fidelio munkatársai ajánlják

Saját büszkeségünknek is tekintjük könyv- és filmrovatos kollégánk, Varga Bence (írói nevén K. Varga Bence) első kötetének megjelenését, amely 2022 végén, az Apokrif Könyvek 14. darabjaként látott napvilágot.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink