karinthy színház

2024 július 24., 11:20
Színház ajánló Szerző: Karinthy Színház

Az anya – Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével készül bemutató a Karinthy Színházban

A budapesti Karinthy Színház várakozással teli izgalommal jelenti be Florian Zeller Az anya című fekete komédiájának budapesti ősbemutatóját. Az előadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatával együttműködésben valósul meg, amit az üzbég származású, nemzetközileg elismert rendező, Talgat Batalov állít színpadra.
2024 május 24., 16:55
Színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Komédia, horror és romantikus musical is helyet kapott a Karinthy Színház új évadában

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztivállal, az első Karinthy New Wave Festivallal júniusban, az új évadban pedig több bemutatóval várja a közönséget a Karinthy Színház.
2024 május 21., 09:55
Színház ajánló Szerző: (x)

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
2024 február 21., 11:20
Színház ajánló Szerző: Karinthy Színház

West End-sikerdarab a Karinthy Színházban

Február 24-én mutatja be a Karinthy Színház Sam Steiner brit színdarabíró Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons című sikerdarabját, ami egyenesen a londoni West End színpadáról érkezik a XI. kerületi teátrumba, Olt Tamás igazgató rendezésében.
2024 január 17., 10:40
Színház ajánló Szerző: Karinthy Színház

Vonó Ignác-bemutató és Verebes István-kiállítás a Karinthy Színházban

2023 decemberétől Verebes István is újra a Karinthyban rendez. Fejes Endre ikonikus művét, a Vonó Ignácot állítja színpadra, főszerepben Balázs Andreával és Előd Álmossal. A bemutatóval Verebes István önálló kiállítását is megnyitja a színház.
2023 december 15., 18:00
Színház ajánló Szerző: Karinthy Színház

A Karinthy Színház ismét kitárta kapuit a gyerekeknek

Több mint nyolc alapítvány kétszáz nehéz sorsú gyermekének tartotta meg új gyerekelőadását a Karinthy Színház.
2023 augusztus 14., 10:10
Színház ajánló Szerző: (x)

Hamlet-átdolgozással indul az évad a Karinthy Színházban

A Karinthy Színház hat új bemutatóval készül a 2023-24-es évadra, amely már szeptember 1-jén 19:00-kor kezdetét veszi a Hamlet című tragédia átdolgozásával. A Karinthy célja egy igazán friss, egyedi, érvényes színházi nyelv bemutatása.
2023 június 14., 10:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Állandó társulattal és új művészeti vezetővel folytatja a Karinthy Színház

Több változást is bejelentett évadzáró társulati ülésén a budai teátrum, amit a jövőben még könnyebben megtalálhatnak a nézők, hiszen az eddig Csóka utca néven ismert villamosmegálló hivatalosan is megkapta a Karinthy Színház nevet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Zenében megélt ünnep Pannonhalmán – jubilál az Arcus Temporum fesztivál

Eötvös Péter és Mozart művészetével ünnepel az idén 20 éves Arcus Temporum Művészeti Fesztivál Pannonhalmán augusztus 23–25. között. Ráadásul a jubileum egybeesik a bencés szerzetesközösség temploma, a Szent Márton-bazilika felszentelésének 800. évével.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.
Zenés színház

Szikrák és vízcseppek – Aida a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Tíz év után ismét az Aida került színre az Ausztriában található Szentmargitbányai Kőfejtő hatalmas szabadtéri színpadán. Nem ez volt azonban az egyetlen visszatérés: ismét Thaddeus Strassberger rendező munkáját láthatta a közönség.
Klasszikus

„Tudatosítani kell a világban, hogy Auer Lipót magyar, ráadásul veszprémi volt” – interjú Kováts Péterrel, az Auer Fesztivál művészeti vezetőjével

Kerek évfordulóhoz érkezett a veszprémi születésű, világhírű hegedűművésznek, Auer Lipótnak szentelt fesztivál. Az ünnepi programról az eseménysorozat alapítójával, Kováts Péter hegedűművésszel beszélgettünk.
Plusz

Mintha elkezdtük volna szeretni a saját városainkat – beszélgetés Zubreczki Dávid építészeti mesemondóval

A Kultkikötő szervezésében idén nyáron nyolc helyszínen hallgathatók meg Zubreczki Dávid vetítéssel egybekötött történetmesélős előadásai Templomséták a Balaton körül címmel.

Nyomtatott magazinjaink