kék pelikán

2024 június 3., 14:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Rangos olasz animációsfilm-fesztivál fődíját nyerte el a Kék Pelikan

A Cartoons on the Bay nemzetközi fesztiválon díjazták Csáki László animációs dokumentumfilmjét a hétvégén Olaszországban. A hazai mozikban már több mint tizenötezres nézettséget elért alkotás legközelebb az Annecy Fesztiválon versenyez.
2024 április 26., 09:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A világelső animációs filmfesztiválon kel versenyre a Kék Pelikan  

Csáki László animációs dokumentumfilmje meghívást kapott az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyébe. Az alkotók az örömhír hallatán közzétettek egy friss videót a különleges film készítéséről.
2013 március 8., 16:00
Vizuál kiállítás Szerző: Fidelio

Kék Pelikán

A Kék Pelikán képtörténet/képregény a közelmúlt egy különös jelenségét, a vonatjegy hamisítás történetét meséli el, mely mögött Csáki László több mint kétéves anyaggyűjtése áll. A kiállítás március 8-tól látogatható a Jurányi Galériában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Regény, film, opera? – Krasznahorkai-feldolgozást mutattak be Berlinben

Nemrég mutatták be a Berlini Állami Opera legújabb kortárs operaprojektjét, Marc-André Dalbavie Az ellenállás melankóliája című műve Krasznahorkai László azonos című regényéből készült. Július 4-én, a sorozat második előadásán jártunk.
Jazz/World

Harminc feltörekvő zenész léphet fel a Magyar Zene Háza külső és belső tereiben

Idén nyáron, a Fringe program keretében zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Magyar Zene Ház különböző pontjain.
Zenés színház

Színházi előadás készült egy Kurtág-műből

Július elején mutatta be az Aix-en-Provence-i Fesztivál a Dalok és töredékek című produkciót, amely Kurtág György Kafka-Fragmente Peter Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King című művére épül.
Plusz

Tízből kilenc gyerek rendszeresen hallgat zenét

Felmérés készült a gyerekek zenehallgatási szokásairól. Kiderült, hogy a magyar gyerekek kedvenc zenészei között túlsúlyban vannak a hazai előadók.
Vizuál

Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című filmje is versenyez a palicsi filmfesztivál fődíjáért

A magyar film mellett további tíz alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak ítélt alkotásra.

Nyomtatott magazinjaink