képzőművészet

2024 április 26., 14:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Bátran feszített húrok – Jakovits József rajzaiból nyílt kiállítás a Nemes Galériában

Az elsősorban szobrászként ismert Jakovits József első jelentős rajzciklusa, az 1956-ban készült Forradalmi sorozat is megtekinthető a Nemes Galériában április 26. és május 21. között.
2024 április 23., 20:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A Szépművészeti Múzeum új állandó kiállítása a magyarországi barokk képzőművészetbe ad bepillantást

A Barokk változatok című kiállítás újdonsága az elmúlt évben, a festő születésének 350. évfordulóján vásárolt Mányoki Ádám-festmény, amely egy, a II. Erős Ágost lengyel király udvarához tartozó lengyel nemesasszonyt ábrázol.
2024 április 3., 10:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Lakner László képe bekerült a Pompidou Központ gyűjteményébe

A magyarországi neoavantgárd egyik legfontosabb alkotója által 1972-ben készített Barikád a Pompidou Központ Közép-Európai Akvizíciós Bizottságának közvetítésével került a múzeum kollekciójába.
2024 március 31., 14:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Álmatlanság – Budapest festők szemével

Kortárs képzőművészek a főváros által ihletett alkotásaiból nyílik kiállítás április 4-én a Nemzeti Színházhoz tartozó Zikkurat Galériában. A megnyitón közreműködik Györgyi Anna színművész és Másik János zeneszerző, zenész.
2024 március 22., 11:55
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Megújult a Magyar Nemzeti Galéria 20. századi művészetet bemutató állandó kiállítása

Tartalmában és látványában is megújulva látható márciustól a Magyar Nemzeti Galéria Modern idők című állandó kiállításának az 1890 és 1930 közötti időszak kiemelkedő alkotóira és művészcsoportjaira koncentráló egysége.
2024 március 6., 17:00
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A varázsló kertje – Szurcsik József kiállítása a Műcsarnokban

A Műcsarnok kiállításának célja megmutatni azt a sokrétű alkotói folyamatot, amely az elmúlt közel negyven évben Szurcsik József munkásságát jellemezte. A tárlat március 1. és április 7. között látogatható.
2024 március 1., 15:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
2024 február 27., 13:55
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Gergye Krisztián hasított emlékei az Artusban

„Ezek a képek nekem fontosak. Talán átdereng belőlük, ahogy a világot látom, vagy látni szeretem” – fogalmaz az alkotó. A kiállítás megtekinthető február 27-től az Artus Stúdióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Vizuál

Öt Donald Sutherland-film, amit látni kell

Filozofikus sci-fi, háborús szatíra, feszült kémjátszma vagy éppen sokkoló erejű horrordráma: Donald Sutherland számtalan műfajban bizonyította rendkívüli tehetségét. Kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a kanadai színészlegendára.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Ifjú versenygyőztesek hangversenye a Pesti Vigadóban

Június 25-én este a Szent István Filharmonikusok fiatal tehetségei mutatkozhatnak be a Pesti Vigadóban. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Színház

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjével egyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink