Összesen 2 találat erre:

Összesen 2 találat erre:

2005 szeptember 15., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Sümegi Noémi

Soproni álmok

Sopron Liszt Ferenc városaként szeretné pozicionálni magát Európában, minden idők "legpáneurópaibb" zeneszerzőjét pedig a páneurópai piknikkel kívánják összekapcsolni. Az Európa Kulturális Fővárosa címet megpályázó városok sorában negyedikként Sopron elképzeléseit mutatjuk be.
2003 december 5., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Sümegi Noémi

Szentjánosbogár, semmi több

Ferencz Éva a léleknyitogató népi imádságokról Jankovics Marcell írta róla: "Ferencz Éva nekünk, helyettünk, értünk énekel, akik már nem tudunk énekelni, és tán már hittel fohászkodni sem, de akiknek ugyanúgy szükségünk van, hogy valaki írral kenegesse lelki sebeinket, a nevünkben szóljon." Ferencz Éva december 5-én a Lipót-kápolna restaurálásáért rendezett jótékonysági esten lép fel.

Legnépszerűbb

Vizuál

Modigliani napi száz rajzot is készített, de ugyanilyen tempóban meg is semmisítette műveit

1920. január 24-én, alig 36 évesen hunyt el Amedeo Modigliani olasz festő, szobrász. A szegénységben élő művész jellegzetes elnyújtott alakjai ma már csillagászati összegekért kelnek el az árveréseken.
Vizuál

Az első önarckép, amely tükrözte Van Gogh elmeállapotát

Vincent Van Gogh munkásságának vezető szakértői igazolták, hogy az oslói Nemzeti Múzeum gyűjteményében található önarcképet valóban a holland mester festette. A különleges alkotás 1889-ben készült, mikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult.
Könyv

Bartis Attilának adják a Bartók Imre által visszautasított Térey-díjat

Ezzel az író lesz a 45. Térey-ösztöndíjas, miután Bartók nem kívánt élni az ösztöndíj kínálta lehetőséggel - közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szerdán.
Klasszikus

Egy nő nem csupán a gitárját tudja behangolni, hanem akár zenét is írhat

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a nők legalább annyira értenek a zenéhez, mint a férfiak. De milyenek a lehetőségeik, és mennyi terük van alkotni? Erről kérdeztük Barna Emília szociológust.
Zenés színház

Világhírű baritonunk – 80 éves Miller Lajos

A hetvenes években aratta első komoly sikereit az Operaház színpadán, és baritonszerepekben sokak szívébe belopta magát. Európa és Amerika legrangosabb operaházaiban énekelt, az utóbbi években pedig a magyar vidéken szervezett koncerteket. Miller Lajost köszöntjük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében