Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2005 szeptember 5., 00:00
Jazz/World lapszemle Szerző: Csákvári Géza

Egy szelet Balkán

A szarajevói születésű Goran Bregovic sokarcú muzsikus, a hazai közönség leginkább Emir Kusturica filmjeinek betétdalairól ismeri, az Arizonai álmodozókhoz és a Undergroundhoz írt nótái legendássá tették itthon is.
2005 április 8., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Csákvári Géza

Tavaszi karnevál a Művészetek Palotájában

Most is buli lesz? Egy ilyen hangversenyteremben? - kérdem az immár hetvenöt éves kubai dívától. Omara Portuondo a korábbi években ugyan a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kirobbanó erejű koncertet adott, a szigeten pedig több mint 40 ezer ember tombolt dalaira, de ez most mégis a Művészetek Palotája.
2003 december 5., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Csákvári Géza

Trióból quintet

A zene a főszereplő ma este a MU Színházban: az Ágoston Quintet és a Dresch Trió – Dresch Mihály (szaxofon, furulya), Baló István (dob) és Szandai Mátyás (bőgő) – koncertezik este nyolc órától.
2003 november 28., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Csákvári Géza

Nemzetközi zenei találkozó

A világhírű roma származású zenészek mai és holnapi koncertje a Millenáris Teátrumban az alapja az Usti Opre! című dokumentum-játékfilmnek.
2003 szeptember 15., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Csákvári Géza

Jazzfesztivál a Benczúrban

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Benczúr Kortárs Jazzfesztivált a Postás Művelődési Központban szeptember 17. és 19. között. A Benczúr házként is ismert patinás, XIX. századi, belvárosi villa méltó környezetéül szolgál az igényes, élő könnyűzenének.

Legnépszerűbb

Klasszikus

Generációk csellista példaképe: 75 éves lenne Jacqueline du Pré

Tragikusan fiatalon hunyt el, de egyetlen évtized alatt beírta nevét a legfontosabb modern előadóművészek közé. Jacqueline du Pré inspiráció sokak számára ma is, egykori hangszerén pedig magyar művész játszik.
Könyv

75 éve verték halálra az Utas és holdvilág szerzőjét

Hetvenöt éve, 1945. január 27-én halt meg Szerb Antal. 1968-ban Balfon emlékművet avattak, amelyen az író szavai olvashatók: „A szabadság nemcsak egy nemzet magánügye, hanem az egész emberiségé is.”
Könyv

A Tüskevár írója volt gazdatiszt, de uszálykísérő, patkányirtó és napszámos is

Bár elsősorban ifjúsági és "állatregényíróként" emlegetik, még utóbbi köteteiben is - csak úgy mellékes könnyedséggel - zseniális emberábrázoló. 1900. január 25-én született Fekete István író.
Klasszikus

Bionikus kesztyűben újra képes zongorázni a brazil zongoraművész

Több mint 20 év után ismét képes mindkét kezével zongorázni Joao Carlos Martins brazil zongoraművész, Johann Sebastian Bach zenéjének egyik legnevesebb előadója.
Jazz/World

Ilyen volt Chick Corea fellépése a Grammy-díjátadón (és itt a nyertesek listája)

Grammy-díjat nyert Caroline Shaw és Jennifer Higdon szerzői albuma, de Chick Corea és Esperanza Spalding is. A gála legnagyobb nyertese viszont a 18 éves Billie Eilish.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében