Összesen 6 találat erre:

Összesen 6 találat erre:

2005 augusztus 12., 00:00
Jazz/World lapszemle Szerző: Farkas Tímea

A fekete kontinens zenéje

Decibel Az afrikai zenének eddig nem volt számottevő publicitása Magyarországon, a Művészetek Palotájában áprilisban rendezett két Cesaria Evora-koncert sikere azonban azt jelzi, hogy idehaza is népszerű a fekete kontinens muzsikája – mondja Líber Endre, a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás egyik alapítója. Az eddig kizárólag magyar nép- és világzenét terjesztő Hangvető mostantól Cesaria Evora kiadójának, a Lusafrica kiadványainak a terjesztését is vállalja.
2005 július 27., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Farkas Tímea

Kultúra kivitelre

A Hungarofest nem szűnik meg és nem vonják össze Több híresztelés keringett a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Közhasznú Társaság szervezeti átalakításáról azóta, hogy tavaly a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma átvilágította a tárca háttérintézményeit.
2005 április 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Farkas Tímea

Miért nem szól a magyar nóta?

Hamarosan olyan előterjesztésről dönthet a kormány, amely azt szorgalmazza: ismét szóljon élő zene a szórakoztató- és vendéglátó-ipari egységekben - értesült a Népszabadság.
2005 január 26., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Farkas Tímea

Jótékonykodik Ismeretlen(?) zongorista

A plakáton az szerepel: az Ismeretlen(?) Zongorista jótékonysági koncertet ad február 5-én a Zeneakadémián. A hangverseny bevételébõl a mûvész a szökõár indonéz bajba jutottain kíván segíteni.
2004 március 2., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Farkas Tímea

Törvényt akarnak az alkotók

A filmtörvény megalkotása után más művészeti ágak képviselőivel együtt az alkotóművészek is bejelentették igényüket támogatásuk szabályozására.
2004 január 14., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Farkas Tímea

A főváros elégedett, a zenekar nem

Fischer Iván új zenészeket szerződtetne, de úgy érzi, a jelenlegieket is elszívhatja a jobban fizető állami zenekar.

Legnépszerűbb

Vizuál

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.
Könyv

Mesekönyv segít feldolgozni a legrázósabb témákat is

Válás, halál, internet, egy barátság dinamikája – Shona Innes könyvei kisgyerekeknek segítenek megbirkózni a felnőtteknek is nehezen emészthető kérdésekkel. A klinikai pszichológus szerző nemrég Magyarországon járt, hogy személyesen is meglátogassa kötetei illusztrátorát, Agócs Íriszt.
Zenés színház

Emléktáblát avattak Moldován Stefánia operaénekes tiszteletére

A művészre emlékező alkotást egykori lakóháza, a Katona József utca 25. szám alatti épület falán helyezte el a XIII. kerület önkormányzata.
Vizuál

Emberi jogi díjat nyert Szabó Réka filmje Szarajevóban

A balkáni térség elsőszámú nemzetközi filmfesztiválján, a Szarajevói Filmfesztiválon összesen öt készülő magyar filmet, filmtervet díjaztak.
Vizuál

A ma textilművészete

A Textile Art of Today (A ma textilművészete) nemzetközi művészeti projekt korunk textilművészetét mutatja be a budapesti Vigadó Galériában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében