Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2005 július 28., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Horváth Csaba

Angyalvár a Bakáts téren

Puccini Tosca című operájának bemutatója a Ferencvárosi Ünnepi Játékokon. Díszlettervező és rendező: Koltay Gábor. Jelmez: Kemenes Fanni. Főbb szereplők: Sümegi Eszter, Kiss B. Atilla, Fokanov Anatolij.
2005 június 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Horváth Csaba

Polbeat labdával

A Volt egyszer egy csapat a Madách Színházban. Zene: Andrew Lloyd Webber. Szöveg: Ben Elton. Magyar változat: Bródy János. Rendezte: Szirtes Tamás. Főbb szereplők: Miller Zoltán, Krassy Renáta, Gallusz Nikolett, Arany Tamás, Barát Attila György, Sándor Dávid.
2005 május 26., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Horváth Csaba

Mozart-négykezes

A Boldog bolondok a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán. Írta és rendezte: Pozsgai Zsolt. Játéktér: Pozsgai Zsolt. Jelmez: Tordai Hajnal. Szereplők: Bede Fazekas Szabolcs és Kubik Anna.
2003 június 6., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Horváth Csaba

A musical fantomja

Webber-bemutató a Madách Színházban
2002 november 8., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Horváth Csaba

A legkisebb óriás

Vajda Gergely egyfelvonásosa az őszi fesztiválon Semmi más nem fenyegeti annyira az avantgárdot, mint a teatralitás. Manírrá válik a formabontás, tét nélküli bonmot lesz a lázadás, sőt az sem kizárt, hogy a forradalmár állásba megy, és a kegydíj után nyugdíj is jár majd neki.

Legolvasottabb

Színház

A színészek kérése ellenére sem teszteli hetente dolgozóit a Vígszínház

„Nem lehet, hogy ne lássunk a pénzen túl” – írta közösségi oldalán a Vígszínház művésze, Wunderlich József, aggodalmát fejezve ki az iránt, hogy a karantén után tesztelés nélkül kell színpadra állnia. Az ügyre Rudolf Péter is reagált.
Színház

Rudolf Péter értetlenül áll Wunderlich József támadása előtt

November 25-én a Vígszínház művésze a közösségi médiában súlyos vádakat fogalmazott meg a színház vezetőségével kapcsolatban: első posztjában a járványügyi intézkedéseket kifogásolta, később pedig a főigazgató nyilatkozatára reagálva egy közelgő bemutató próbaidőszakában történt esettel állt elő. A leírtakra Rudolf Péter közleményben reagált.
Színház

„Nem téged támadlak, a rendszert támadom” – Wunderlich József szerint Rudolf Péter kifordult önmagából

A színész alig néhány órával azután, hogy Facebook-bejegyzésben állt ki az állítása szerint nem megfelelő járványügyi intézkedések miatt, reagált Rudolf Péter HVG-nyilatkozatára, újabb visszaélésről rántva le a leplet.
Klasszikus

„Az együttjáték olyan, mint egy megújuló energiaforrás” – Beszélgetés Fejérvári Zoltánnal

Fejérvári Zoltánt az utóbbi években a legváltozatosabb koncerteken hallhatta a közönség, emellett rendszeresen tanít is, idén kezdte meg oktatói tevékenységét Bázelben. A zongoraművésszel az egyedüllét fontosságáról, a kortárs zenéről és a zenetanítás feladatairól is beszélgettünk.
Zenés színház

Vörös Szilvia Kékszakállú-felvételét Grammy-díjra jelölték

Az énekesnő két évvel ezelőtt Helsinkiben vette lemezre Bartók operáját, a produkciót most az öt legjobb operafelvétel közé választotta a neves zenei díj bírálóbizottsága.

Nyomtatott magazinjaink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében