Összesen 2 találat erre:

Összesen 2 találat erre:

2005 május 30., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kutszegi Csaba

Sorstalanság táncban

Az egyéniség és gondolat nélküli személyiségeknek nincsen sorsuk. Juronics Tamás Tybaltjának neopunk hősei elkeseredetten keresik identitásukat. Jogos a keserűségük, mert személyiségüknek már egyetlen egyedi vonása sincsen. Tucatáruk, késztermékek.
2005 április 26., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kutszegi Csaba

Fémből faragott táncjáték

A Steel sajtóanyaga azt írja, hogy az ExperiDance Tánctársulat éltető, hozzáértő és leghitelesebb kritikusa a közönség. Ezek után nem tudom eldönteni, hogy vajon hitelesnek és hozzáértőnek tarthatom-e magamat, mert bár a közönség része vagyok, de kritikát is írok.

Legolvasottabb

Színház

Wunderlich Józsefet két hétre felfüggesztette a Vígszínház

Ahogyan beszámoltunk róla, Wunderlich József a múlt héten többször is nyilvános Facebook-posztban kritizálta a Vígszínház vezetőségét, bírálta a Covid-ellenes intézkedéseket, illetve egy kolléganőjével szembeni bánásmódot. A színház belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött.
Színház

„Az operettek a szüleim, a musicalek pedig a férjeim” – 90 éve született Galambos Erzsi

Balerinának készült, az operettek és musicalek koronázatlan királynője lett. Már gyerekkorában megtalálták a kisebb szerepek, később pedig olyan színészlegendákkal lépett színpadra, mint Somlay Artúr, Básti Lajos, Latabár Kálmán vagy Honthy Hanna. 1931. december 5-én született Galambos Erzsi.
Klasszikus

Magnificat, az örömteli várakozás himnusza

Számos zeneszerzőt megihletett a bibliai szövegre épült keresztény himnusz, a Magnificat, mely hagyományosan az adventi várakozás során szokott elhangozni.
Jazz/World

Elhunyt Kóbor János

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A zenészt hetek óta kórházban kezelték koronavírus-fertőzéssel.
Plusz

Kihirdették a 2021-es Prima Primissima Díj nyerteseit

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott pénteki gálaesten.

Nyomtatott magazinjaink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében