Összesen 3 találat erre:

Összesen 3 találat erre:

2005 március 27., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bőhm Ágnes

A zene a legjobb nyugtató

Interjú Zubin Mehta világhírű indiai karmesterrel Március 29-én és 30-án a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendége lesz a Los Angelesben élő Zubin Mehta, a világ máig egyik legfelkapottabb karmestere. Sőt utána is egyfolytában koncertezni fog: Firenzétől Szentpétervárig, Szingapúrtól Bombayig. Ez utóbbi a szülővárosa, ahová mindig szívesen tér vissza, azért is, mert néhai karmester édesapja alapította meg a helyi szimfonikus zenekart. Maestro Mehta eredetileg orvosnak tanult, de az orvosi szikét inkább a karmesteri pálcára cserélte fel.
2005 január 15., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bőhm Ágnes

A karrier húrjain

Arcok - Szalai Antal Két rangos nemzetközi hegedűverseny első díját nyerte el az idén Szalai Antal, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 23 éves hallgatója. Olaszországban a varallói Valsesia Musica versenyen, tavasszal ötvenkét induló közül, Goriziában pedig a Rodolfo Lipizer olasz hegedűművészről elnevezett őszi nemzetközi versenyen indult 38 hegedűs közül ő lett az első, és négy különdíjat, köztük a legvirtuózabb előadásért járót is elnyerte.
2003 december 31., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bőhm Ágnes

A ráadás elmaradt

Budapesten járt Shlomo Mintz A ráadás sajnos elmaradt. De ez nem a világ jelenleg három legnagyobb és legismertebb (Perlmann, Zukerman, Mintz) hegedűművésze egyikén, Shlomo Mintzen múlt, aki a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. zártkörű budapesti karácsonyi koncertjének egyik sztárvendége volt.

Legnépszerűbb

Színház

Feljelentés történt az SZFE-n zajló események miatt

Négy magánszemély tett bejelentést a rendőrségen az SZFE-ügy kapcsán – tudta meg a 24. hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy felmerült a személyi szabadság megsértésének gyanúja, de más bűncselekmények miatt is vizsgálódnak.
Vizuál

58 évesen elhunyt James Redford, Robert Redford fia

Az amerikai színészlegenda fia pénteken hunyt el epevezetékrákban – írta a BBC hírportálja.
Könyv

Alföldi Róbert előadásában jelent meg Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója

Esterházy Péter utolsó regénye egy hónappal a halála előtt jelent meg. A fájdalmas mű most Alföldi Róbert hangján hallható.
Jazz/World

Keith Jarrett agyvérzést kapott, soha nem léphet pódiumra többé

A jazzlegenda 2017-ben játszotta utolsó koncertjét, azóta nem állt közönség elé. A New York Timesban megjelent riport szerint két agyvérzés után részlegesen lebénult.
Színház

Kétszáznál is többen támogatják az SZFE-t

Már több mint kétszáz oktató és kutató írta alá az ELTE petícióját, amit azért indítottak, hogy támogassák a Színház- és Filmművészeti egyetemet és kiálljanak az egyetemi autonómia mellett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében