Összesen 4 találat erre:

Összesen 4 találat erre:

2004 március 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: O. Cs.

A portugál lélek szíve

Másfél éve, hogy a Millenáris Parkban havi rendszerességgel szerveznek világzenei koncerteket. Olyan, elsősorban a mai stílusokat, irányzatokat képviselő előadókat hívnak meg, akik művészi fokon művelik a választott műfajt – mondja Vasvári Pál, az intézmény zenei vezetője. Csütörtökön például egy hazánkban kevésbé, ám Európa- és Dél-Amerika-szerte jól ismert muzsika, a portugál gyökerű fado előadóművésze, Mísia lép fel a Millenáris Teátrumában.
2004 február 24., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: O. Cs.

Az argentin „néptánc” hazai fesztiválja

Fél évtizede már, hogy a fővárosban is rendszeresen gyakorolható, klub és alapítvány is foglalkozik népszerűsítésével, mégis egyelőre kevés azoknak a száma, akik számára életformává vált. Nagyjából kétszázan táncolják a klubjellegű esteken, a milongákon, Oroszországban, Moszkvában és Szentpétervárott – ahol a magyarokéval együtt kezdődött a karrierje – mostanra hatalmas klubélet szerveződött köréje is. Azért a tangó, ha nem is az orosz tempóban, de terjed Magyarországon.
2003 december 17., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: O. Cs.

A falu diótörői

Hoffmann klasszikus meséje Nagykovácsiból Szürke, fázós idő fogadja a Millenáris Park teátrumába igyekvőket vasárnap délután. A nyáron oly népszerű tér sétánya üres, akinek mégis a parkon át vezet az útja, az is sietősre fogja lépteit. A komplexum színházába érve viszont meghökkentő látvány fogadja a belépőt.
2003 szeptember 3., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: O. Cs.

Beindul a Fonó

Bár a nyár elején csődközelbe került Fonó Budai Zeneház egyelőre csak a sebtében beígért támogatás felét kapta meg, a Dobrudzsa Fesztivállal csütörtökön elkezdődik a kulturális központ idei évadja.

Legnépszerűbb

Vizuál

A díva, akit "kitoloncoltak" az opera világából

Harcoljunk az álmainkért – javasolja Miklósa Erika, ahogy teszi Siv Wennberg svéd operaénekesnő is, akiről izgalmas dokumentumfilm látható a BIDF versenyprogramjában. A magyar operaénekesnő már látta a filmet és arra biztat, hogy mi se hagyjuk ki.
Színház

„Úgy érzem, ez lesz életem legfontosabb munkája” – Interjú Szász Jánossal

Szász János új filmjét, az Utas és holdvilágot készíti elő, de előtte még megrendezte Örkény Macskajátékát a Nemzeti Színházban, Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével. A december végi bemutatót megelőzően kérdeztük.
Könyv

Íme az Aegon Művészeti Díj idei jelöltjei!

A 15. átadóra átalakul a kiválasztás menete. Mutatjuk a rövidlista húsz jelöltjét!
Vizuál

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

A legendás angol humorista csapat tagja hosszú betegség után, 77 éves korában hunyt el.  
Vizuál

Modigliani napi száz rajzot is készített, de ugyanilyen tempóban meg is semmisítette műveit

1920. január 24-én, alig 36 évesen hunyt el Amedeo Modigliani olasz festő, szobrász. A szegénységben élő művész jellegzetes elnyújtott alakjai ma már csillagászati összegekért kelnek el az árveréseken.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében