Összesen 4 találat erre:

Összesen 4 találat erre:

2004 március 22., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Szendrei Lőrinc

Kaláka–Kányádi-verskoncert

Szomorú ballada, játékos gyermekmondóka, szigorú időket idéző kobzos és latin-amerikai ritmus A Hangzó Helikon címet viseli az a CD-vel együtt szerkesztett könyvsorozat, amelynek első kötete Kányádi Sándor verseit tartalmazza. A megzenésített költeményekből a Kaláka együttes adott koncertet Budapesten, a Csörsz utcai Művelődési Házban.
2004 február 25., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Szendrei Lőrinc

Tangóbolondok találkozója

Nyugat-Európában már nem számít újdonságnak egy olyan rendezvény, amelyet február 27-e és 29-e között rendez meg első ízben Budapest. A Millenáris Park fogadja be három napra Párizstól Belgrádig mindazokat, akik táncolják, tanítják, játsszák az argentin tangót, és azokat is, akik meg szeretnének ismerkedni vele.
2004 január 2., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Szendrei Lőrinc

Bódulat ütő- és védekezőhangszerekre

Az Amadinda és Presser Gábor koncertje Gong! Megremeg a gyomrunk, vibrál a dobhártyánk, felgyorsul a pulzusunk. Minden porcikánk a ritmus hatása alá kerül. Pörögnek az ütők a dobokon, cintányérokon, csengőkön, kolompokon, a basszusgitáron, a marimbán, a xilofonon és még többtucatnyi hangszeren.
2003 november 8., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Szendrei Lőrinc

Az útra kelt legenda

Az előcsarnokban plakát: Le légende du soleil. Naplegenda. A helyszín: Franciaország, a Loire völgyéhez közeli, 150 ezer lelkes Le Mans Kongresszusi és Kulturális Palotája. Este itt lép föl az Magyar Állami Népi Együttes.

Legnépszerűbb

Színház

Lábnyomot kaptak a Halhatatlanok Társulatának új tagjai

Szombat délelőtt újabb lábnyomokkal gazdagodott a Pesti Broadway az Operettszínház előtt. Az 1996-ban alapított Halhatatlanok Társulata öt év kihagyás után választott új tagokat még májusban, most pedig ünnepélyes keretek között avatták fel a díj részeként fémbe öntött lábnyomokat.
Színház

Dragomán György parádés egyperces novellában reflektált az SZFE ügyére

A József Attila-díjas író szerint nem biztos, hogy célravezető egy exezredest kinevezni az egyetem kancellári pozíciójára. Amúgy meg ki tudja, lehet, hogy én értem félre az egyperces novellát.
Klasszikus

Márta emlékére játszik Kurtág György

Az új felvételen Mozart-mű hallható.
Színház

Blokád alá került az SZFE Rákóczi úti épülete is

Miután Szarka Gábor pénteken előrehozott őszi szünetet rendelt el és hat órára ki akarta üríttetni a Vas és a Szentkirályi utcai épületet, a diákok sajtótájékoztatójával egy időben több hallgató átvonult az SZFE Rákóczi úti campusához, hogy ott védje a termeket.
Színház

A Minisztérium továbbra sem reagál az SZFE-s hallgatók követeléseire

Hétfő reggelre megmozdulást szerveztek az SZFE-s hallgatók az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szemere utcai épülete elé. A helyszínválasztás nem véletlen: ugyanis a Minisztérium közbeavatkozásával lehetne csak feloldani az egyetemi polgárság és a kuratórium között kialakult helyzetet. A tüntetésen a diákok mellett közel harminc ismert színházi és filmes alkotó kampányolt az autonóm felsőoktatás mellett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében