Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2004 március 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: T.Z.

Húszéves a Makám

Jubileumi koncert a Zeneakadémián Huszadik születésnapját ünnepli a Makám, ami eléggé meglepő, mert az ember még érzi a megalakulásuk után négy évvel, 1988-ban kiadott, és húszezer példányban elkelt Közelítések című lemezük borítójának nyomdaszagát.
2003 október 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: T.Z.

Miller a Millenárison

Néha huzamosabb időre elfogynak Budapestről a dzsessz világsztárjai, mostanában azonban jócskán elkényeztetik koncertjeikkel a rajongókat. Október 16-án Victor Bailey játszott a Petőfi Csarnokban, négy nappal később a szaxofon három tenorjaként aposztrofált Michael Brecker, David Liebman és Joe Lovano lép fel a kongresszusi központban, 22-én pedig a basszusgitáros, basszusklarinétos Marcus Miller hallható a Millenáris Teátrum színpadán.
2003 október 17., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: T.Z.

Tenorok – ami a csövön kifér

Nem túlzás azt állítani: ritkán látható különlegességet ígér a Budapesti Kongreszszusi Központban az a koncert, amelyen október 20-án a világ ma élő legjobb tenorszaxofonosai között emlegetett Michael Brecker, Joe Lovano és Dave Liebman lép fel.
2003 október 11., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: T.Z.

Szindbád a Komédiumba megy

„A lélek, az idő miféle mélységeiből, a tájak miféle messzeségeiből zeng fel a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke, mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg az átjárás idők, népek és távolok között. Miről is beszélnek ezek a ráolvasó szövegek? Elduruzsolnak, elbűvölnek… Hangok és sóhajtások… hümmögések, mormogások… világvégi kiáltások… Tagolják a könnyed humorral, vigasztaló erővel és feszített pontossággal előadott fellebbenő szöveget.”
2003 március 7., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: T.Z.

Archie Shepp ismét Budapesten

Már a logó is szellemes. A kék-fehér-piros téglalapba könnyeden tekergőző betűkkel azt írták: FranciArt. A „Franci” és az „rt” között Eiffel-torony formázza az A betűt. A „Francia kulturális évad 2003” emblémája is jelzi: a francia művészek magyarországi bemutatkozásai fajsúlyosságuk ellenére sem tekintendők afféle gőgös és csak a kiválasztottaknak szóló üzeneteknek.

Legnépszerűbb

Vizuál

A díva, akit "kitoloncoltak" az opera világából

Harcoljunk az álmainkért – javasolja Miklósa Erika, ahogy teszi Siv Wennberg svéd operaénekesnő is, akiről izgalmas dokumentumfilm látható a BIDF versenyprogramjában. A magyar operaénekesnő már látta a filmet és arra biztat, hogy mi se hagyjuk ki.
Színház

„Úgy érzem, ez lesz életem legfontosabb munkája” – Interjú Szász Jánossal

Szász János új filmjét, az Utas és holdvilágot készíti elő, de előtte még megrendezte Örkény Macskajátékát a Nemzeti Színházban, Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével. A december végi bemutatót megelőzően kérdeztük.
Könyv

Íme az Aegon Művészeti Díj idei jelöltjei!

A 15. átadóra átalakul a kiválasztás menete. Mutatjuk a rövidlista húsz jelöltjét!
Vizuál

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

A legendás angol humorista csapat tagja hosszú betegség után, 77 éves korában hunyt el.  
Vizuál

Szabadon elérhetőek a Diák-Oscar díjas magyar filmek

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vimeo csatornáján egy hétig szabadon hozzáférhetővé teszik az egyetem Diák-Oscar-jelölt- és nyertes filmjeit. Mutatjuk!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében