Összesen 154 találat erre:

Összesen 154 találat erre:

2023 március 17., 14:00
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Bőgős a sötétben

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Most egy olyan felvételről mesél, amit pár pillanattal a biztonsági őrök érkezése előtt sikerült lőnie.
2023 március 10., 12:45
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Félkészen, elvitelre

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal olyan épületeket jár körül, amelyeket félig kész állapotban is csodálnak a turisták.
2023 március 3., 11:40
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Egy nagyon funky nap

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt meséli el az olvasóknak, milyen nehézségek árán készített lemezborítót a Tax Free nevű formációnak.
2023 február 24., 14:10
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: A hálózat csapdájában

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azon töpreng, mi keresnivalója van a mesterséges intelligenciának a művészetben.
2023 február 17., 12:40
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Egyensúlyban az élesség

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt meséli el az olvasóknak, miképpen sikerült – némileg a véletlennek köszönhetően – lencsevégre kapnia Scatmant még 1996-ban.
2023 február 10., 15:10
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Jackie 15-75

Morphónak, azaz Hegedűs Ákosnak az e heti fotója köré szőtt története inkább emlékezés Orszáczky Jackie-re, a sztori pedig arról szól, miért nem készült el egy bizonyos fénykép Chris Farlowe-ról, amikor pedig minden adott lett volna hozzá.
2023 február 3., 13:25
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Egy gyűrű mind felett

A Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos ezúttal – Agatha Christie után szabadon – az olvasóra bízza annak eldöntését, hogy pontosan hogyan is keletkezhetett ez a balatoni fénykép Teddy Harpóról.
2022 december 16., 14:00
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: Csillag születik

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy a véletlen segítségével született képét mutatja be, és arra kér minket, a negatív dolgok helyett próbáljuk meg belőle a reményt kiolvasni. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

95. életévében elhunyt Párkai István kóruskarnagy

A Kossuth- és Liszt-díjas kóruskarnagy, a nemzet művésze, a Zeneakadémia karmester és karvezető tanszékének egykori tanszékvezető tanára 1963-ban alapította meg a Liszt Ferenc Kamarakórust, amelynek harminc évig vezető karnagya volt.
Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Vizuál

Petőfi 200 – Vetítéssorozat indul a Toldi Moziban

Március 23. és június 8. között klasszikus filmek és szakértői beszélgetések segítségével idézhetjük meg a kétszáz éve született költő alakját, emlékezetét.

Nyomtatott magazinjaink