Összesen 88 találat erre:

Összesen 88 találat erre:

2023 augusztus 3., 15:10
Jazz/World hír Szerző: Fonó

Nemzetközi toplistás lett Efe Turumtay, Cenk Erdoğan, Tomáš Liška és Dés András közös lemeze

A T.E.L.D. névre keresztelt album a világ legjelentősebb világzenei toplistájára került fel augusztusban. A lemezen a kvartett tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze. 
2023 június 28., 13:55
Jazz/World ajánló Szerző: Fonó

„Csak az elején járunk ennek a hosszú és hipnotikus utazásnak” – interjú a Mandaan zenészeivel

A Mandaan koncertjét július 1-én, szombaton hallgathatja meg a Dombosfest közönsége, ennek kapcsán beszélgettünk az alkotópárossal, Muhari Krisztiánnal és Tóth Andrással.
2023 június 20., 10:15
Plusz ajánló Szerző: Fonó

Rokon Ilonka életérzés, fényfestés és a legjobb zenei válogatás a Dombos Festen

A Dombos Fest június 29-től július 2-ig, négy napon át újra várja az igényes szórakozásra vágyókat, és mindazokat, akik idén is elvarázsolódásra vágynak a löszfal tövében.
2023 június 13., 11:35
Jazz/World ajánló Szerző: Fonó

Népzenei gyökerektől a Berni Szimfonikus Zenekarig – interjú ifj. Zerkula Györggyel

A hagyományos zenével való kapcsolatáról, életútjáról, nagyapjához fűződő emlékeiről is mesélt a művész, aki június 21-én a Páva Klub vendége lesz a Fonó Budai Zeneházban, ahol egy beszélgetést követően a L’esprit de cordes trió ad koncertet.
2023 június 2., 09:50
Jazz/World interjú Szerző: Fonó

„A közös nevezőt a jazz biztosítja, illetve az egymás iránti nyitottság” –  interjú Dés Andrással a T.E.L.D. első lemezéről

Négy remek művész találkozásából megszületett a T.E.L.D. első lemeze a Fonó gondozásában. Az új zenei anyagról a jelenleg Bécsben élő, Budapesten sokat koncertező Dés András ütőhangszeres művésszel beszélgettünk.
2023 május 31., 16:35
Jazz/World hír Szerző: Fonó

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában – megjelent a Harmatcseppben él a világ bennem című lemez

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó a capella együttes. A lemez már kapható digitális terjesztésben, hamarosan fizikai formájában is megjelenik a Fonó gondozásában.
2023 május 17., 14:00
Jazz/World interjú Szerző: Fonó

„A nagyon jó dalokat régen megírták”

A Canarro New York, Párizs, Budapest című lemeze idén Fonogram-jelölést kapott. A francia manouche swinget unikális módon képviselő zenekar május 27-én a Fonó színpadán lép fel. A zenekar vezetőjével, Szakál Tamással beszélgettünk.
2023 május 8., 09:05
Jazz/World ajánló Szerző: Fonó

Fonogram-díjas lett Cserepes The Sold Girl című albuma

A lemez, amely a nép- és világzenei kategóriában kapta az elismerést az alkotó nemzetközi hírű remix sorozatának része. az alkotó a törökséggel való kapcsolatainkra és a jelenre reflektál: „mert minden háború rólunk szól: a civil áldozatokról, az anyáról, a lányról, a gyerekről.”

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Elhunyt Szilágyi Mária színházi dramaturg, producer

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink