Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2024 május 16., 15:20
Könyv kritika Szerző: Typotex Kiadó

Szellem a befőttesüvegben – kritika Marcin Wicha új regényéről

A lengyel szerző, Marcin Wicha új, Hogyan szerettem ki a dizájnból című kötetében továbbviszi a korábbi regényéből ismert személyes és családi szálat. Mesterkéletlenül könnyed, ironikus, már-már csevegő hangneme mögött igazi filozófiai mélység rejlik.
2024 május 8., 15:30
Könyv kritika Szerző: Typotex Kiadó

Három pisztoly, két halott, egy könyv

Egy vonzó ötvenes nő, akit a saját pisztolyával lőnek le, és egy nyugalmazott vizsgálóbíró, akinek hiába van fegyvere, mégsem tudja megvédeni a saját életét. Nicolas Mathieu prózája nem illúziókból építkezik. Kritika a Goncourt-díjas művész új, két történetet tartalmazó kötetéről. 
2024 április 24., 16:00
Könyv ajánló Szerző: Typotex Kiadó

Van-e az időnek illata, és mi kell ahhoz, hogy érezhessük?

Byung-Chul Han – filozófus létére – olyan kérdések mélyére ás, melyek valóban mindenkit érintenek. Mostani kötetében az idővel, és annak érzékelésével bíbelődik. Érdemes rászánni az időt.
2024 április 17., 15:10
Könyv ajánló Szerző: Typotex Kiadó

Élet és halál, születés és veszteség kéz a kézben jár Kjersti Annesdatter Skomsvold regényében

Az anyává válás, valamint a társra találás története rajzolódik ki a norvég írónő A gyerek című regényéből, amelyet Petrikovics Edit ültetett át magyar nyelvre.
2024 április 9., 09:20
Könyv ajánló Szerző: Typotex Kiadó

Min lehet együtt kuncogni a filozófusokkal?

Thomas Cathcart és Daniel Klein könyvéről nem könnyű eldönteni, hogy egy filozofikus viccgyűjtemény vagy egy vicces filozófiai alkotás. Annyi bizonyos, hogy két alkotóeleme van, a vicc és a filozófia.
2024 március 26., 09:25
Könyv ajánló Szerző: Typotex Kiadó

Szabad volt-e Rousseau a csónakban ringatózva?

Peter Sloterdijk szabálytalan gondolkodó, akinek írásai olyan különös kérdéseket vetnek fel, melyek közelebb vihetnek a világ megértéséhez. A Stressz és szabadság is ilyen munka.
2024 március 21., 13:15
Könyv ajánló Szerző: Typotex Kiadó

A hűtlenség nem a legnagyobb megpróbáltatás

Narine Abgarjan olyan színesen és mély együttérzéssel ír az emberi kapcsolatokról, amilyen mélységre – vagy magaslatra? – csak a legnagyobb írók törnek. A Szimon című kötetben benne van minden, ami miatt érdemes szépirodalmat olvasni.
2024 március 7., 12:30
Könyv ajánló Szerző: Typotex Kiadó

Járatlan, de járandó utakra vezeti olvasóit a 35 éves Typotex Kiadó

Nagy volt a tülekedés a rendszerváltás körül, amikor átalakult-újjászületett a magyarországi könyvpiac. Az akkoriban alakult, s máig megmaradt független kiadók tevékenysége ma már markáns képet rajzol. Itt van például a Typotex Kiadó…

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink