Összesen 217 találat erre:

Összesen 217 találat erre:

2024 február 9., 14:55
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Ismerje meg ön is a főváros és a Pesti Vigadó izgalmas múltját!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 21. és 23. között Tábi Márta, Pancsik Károly, Tolnai Szilvia, Aradi Péter, illetve Badacsonyi Anna vezetésével tematikus épülettörténeti sétákon ismerhetjük meg részletesen a Pesti Vigadó, valamint a főváros múltjának fontos eseményeit.
2024 január 31., 12:25
Színház ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Egy asszonyi sors a Fekete március árnyékában

A Szálkák című előadást láthatja a közönség a Pesti Vigadó sorozatának következő estjén. Az Asociaţia Székely Színház Egyesület produkciója a Fekete március tragédiáján és egy asszony sorsán keresztül beszél a cigányság kultúrájáról és életéről.  
2024 január 22., 13:40
Plusz ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Az oroszlán és a griff karmai között – várostörténeti tematikus sétát tart a Pesti Vigadó

Budapest születésének időszakát ismerheti meg a közönség a Pesti Vigadó által szervezett sétán, január 27-én, a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány művészeinek közreműködésével.
2023 december 22., 10:05
Plusz hír Szerző: Pesti Vigadó

2024-ben a hét minden napján várja a látogatókat a Pesti Vigadó

A 2023-as rövidített nyitvatartás után jövőre ismét hétfőtől vasárnapig lehetőségünk nyílik részt venni az intézmény programjain.
2023 december 15., 17:35
Színház ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Frank Sinatrától Trója felfedezéséig – meghirdette jövő évi előadás-sorozatát a Pesti Vigadó

A karácsony közeledtével kedvezményes áron vásárolhatunk jegyeket és bérletet a Pesti Vigadó Szó • Szín • Játék elnevezésű sorozatának előadásaira.
2023 december 13., 15:15
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

A Pesti Vigadóban nyílt meg a Madách – Prága című kiállítás

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tárlatán a Prágai Quadriennálé elmúlt évtizedei, valamint az intézet saját felvételei kerülnek közös színházi térbe.
2023 november 28., 16:20
Klasszikus interjú Szerző: Pesti Vigadó

A zenéhez lelkileg kell kapcsolódni – beszélgetés Lantos István zongoraművésszel

A Liszt Ferenc Társaság jubileumi ünneplése Lantos István örökös tiszteletbeli elnök zongorajátékával vette kezdetét november 25-én a Régi Zeneakadémián. A Kossuth-díjas zongoraművészt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját a közelmúltban a nemzet művészének választották.
2023 november 28., 13:55
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Fotókiállítás nyílt az MMA-ösztöndíjasok alkotásaiból

Február 25-ig a Pesti Vigadóban látható a Generációk című kiállítás, amely hűen tükrözi a fiatal fotóművész-nemzedékek vizuális érzékenységét. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink