Összesen 198 találat erre:

Összesen 198 találat erre:

2024 május 24., 09:55
Zenés színház interjú Szerző: Várhegyi András

Csak semmi komolyság! – interjú Janklovics Péterrel

„Mindennek meg lehet fogni a humoros oldalát” – vallja Janklovics Péter humorista, aki érzékenyítő előadásaiban a klasszikus zene és az opera műfaját igyekszik közelebb hozni a hallgatósághoz provokatívan, ám mindig kellő tisztelettel.
2024 május 22., 09:25
Színház interjú Szerző: Várhegyi András

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
2024 április 29., 09:25
Könyv interjú Szerző: Várhegyi András

Egy MyLord-rajongó azt is megszámolja, hányszor vágják kupán Henryt a sorozatban

Harmincöt évvel a megjelenése után is képes a képernyők elő szegezni a hazai nézőket a brit arisztokrácia és a cselédség mindennapjait bemutató Csengetett, MyLord. A 21. Század Kiadónál megjelent interaktív enciklopédia szerzőjével, Boromisza Istvánnal beszélgettünk.
2024 március 7., 09:20
Színház interjú Szerző: Várhegyi András

A kivonulás lehetetlensége – interjú Kincses Réka rendezővel

Személyes történetet mesél el Kincses Réka legújabb rendezése az Örkény Színház Stúdiójában. A Berlinben élő rendezővel a Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza című előadás apropóján beszélgettünk családmodellekről, az eltérő világok megtermékenyítő erejéről és az infantilizmus kultúrájáról.
2024 január 24., 17:15
Vizuál magazin Szerző: Várhegyi András

Felfedezője halála után ismerte el a tudomány a leletek jelentőségét – megnyitott az Altamira barlangrajzairól szóló kiállítás

Az Altamira Nemzeti Múzeum és Kutatóközpont állította össze azt a különleges fotó- és szöveganyagot, amely a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyílt kiállítás alapját is képezi.
2024 január 8., 09:20
Zenés színház interjú Szerző: Várhegyi András

A Gólem életre kel – beszélgetés Karczag Mártonnal, az Operaház Emléktárának vezetőjével

Az Operaház Emléktárának vezetőjét már fiatalon rabul ejtette a dalszínház varázslatos világa, lelkesedése pedig láthatóan kifogyhatatlan.
2023 december 7., 09:15
Zenés színház interjú Szerző: Várhegyi András

A negyedik te magad légy! – Pacsay Attila zeneszerző az Artabanról

Különleges, az érzékszerveinkkel játszó előadásnak ad otthont decemberben az Eiffel Műhelyház: Pacsay Attila zenéjével és Almási-Tóth András szövegével jön létre az új magyar kamarazene-ciklus. Az Artaban című darabról a zeneszerzőt faggattuk.
2023 november 23., 16:30
Könyv ajánló Szerző: Várhegyi András

„Nehéz ember, de komoly művész” – új kötet jelent meg Alföldi Róbertről

Csáki Judit színházkritikus faggatja Alföldi Róbertet az Open Books gondozásában megjelent, Alföldi – Nem rajtam múlt című kötetben személyes és szakmai múltjáról és jelenéről, színészi és rendezői énjéről, műhelytitkokról, a kulturális környezetről és a világról, amelyben élünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Már elérhető a 2025-ös Budapesti Wagner-napok programja

A nürnbergi mesterdalnokokkal, a Tannhäuserrel és Bryn Terfel estjével várja a közönséget a Müpa Wagner-fesztiválja, amelyet a jövő évadban június 6. és 29. között rendeznek meg.
Vizuál

Amerikai thriller nyerte az Arany Pálmát

Sean Baker amerikai független rendező Anora című filmjével érdemelte ki a világ legrangosabb filmfesztiváljának a fődíját. Mutatjuk a gála legnagyobb nyerteseit.
Plusz

A Balatonnál sem kell nélkülöznünk a kulturális programokat – itt a Kultkikötő idei műsora

Mintegy kétszáz program, többek között színházi előadás, koncert, kiállítás, templomséta és családi program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton négy településén május végétől augusztus végéig.
Vizuál

Megérkezett az első előzetes Herendi Gábor új filmjéhez

A magyar színjátszás számos kiválóságával készül a Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, közvetlen állami támogatás nélkül megvalósuló romantikus komédiája. Cikkünkben már látható a film első hivatalos előzetese!
Klasszikus

Száz év muzsikája szólal meg a magyar klasszikus zene napján

A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok a magyar klasszikus zene napján Kocsis Zoltán emléke, valamint a hazai komolyzene és annak alkotói előtt tisztelegnek.

Nyomtatott magazinjaink