Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2016 december 5., 13:18
Zenés színház interjú Szerző: R. Hahn Veronika

Veszprémből a Covent Gardenbe

A legjobb öt jelentkező között egy magyar baritonista is bekerült a londoni Convent Garden ösztöndíjprogramjába. Érdemes lesz hozzászoknia, hogy rendszeresen találkozhat és dolgozhat Sir Antonio Pappanóval. Nagy Gyulával beszélgettünk.
2006 június 7., 00:00
Zenés színház lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Fischer Iván Glyndebourne-ben

Július 10-ig szerepel a dél-angliai Glyndebourne operaház programján a Cosí fan tutte. A kelet-sussexi lankákon 1934-ben rendezte meg a zeneszerető Christie família az első nyári fesztivált, melynek középpontjában azóta is hagyományosan Mozart életműve áll.
2005 november 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Lelkes kritikák

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Budapesti Fesztiválzenekar Glasgowban és Londonban.
2004 április 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

A hegedűhang változatossága

Áprilisban három hangversenyt ad a Zeneakadémia közönsége előtt Pauk György, az 1961 óta Londonban élő magyar muzsikus. A Matáv Szimfonikus Zenekarral, Perényi Miklóssal és Jandó Jenővel lép fel.
2003 november 12., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Élet a rivaldafény után

Ebben az évben egyetlen koncertet adott Londonban Luciano Pavarotti. A világhírű tenor változatlan érdeklődéssel kísért fellépése egybeesett új lemeze, a Ti adoro (Rajongok érted) megjelenésével.
2003 október 14., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Következetes kapcsolatépítés

Magyar műsorözön tíz brit városban Már a magyar kultúra éve első négy hónapjának programját tartalmazó füzet is olyan vastag, hogy abból csak néhány fénypontot ragad ki Bogyay Katalin, a Magyar Kulturális Központ (MKK) igazgatója. A műsorözön beharangozásaként érdekesebbnek látszott afelől érdeklődni, mi a vezérfonala, a koncepciója a Magyar Magic címen futó évnek?
2003 szeptember 4., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Magyar zene a Promson

Bartók- és Ligeti-művek előadásával kirobbanó sikert arattak Sir Simon Rattle vezényletével a Berlini Filharmonikusok.
2003 február 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Jó pillanatban jó helyen

Az „új Pavarotti”, Juan Diego Florez perui tenorista A napokban jelenik meg a világ lemezboltjaiban a Decca kiadásában Juan Diego Florez Una furtiva lagrima című új lemeze (külön SACD, super audio CD formában is), melyen a perui tenorista Donizetti- és Bellini-operákból ad elő részleteket. Fizikai valóságában pedig éppen Londonban vendégszerepelt a feltűnően jóképű és angolul kitűnően beszélő fiatal művész Rossini viszonylag ritkán játszott operájában, a Hamupipőkében. A 30 éves kora ellenére a földkerekség valamennyi nagy operaházában fellépett és megkedvelt Florezzel próbaszünetben, a Covent Garden Operaházban beszélgettem.

Legnépszerűbb

Klasszikus

Generációk csellista példaképe: 75 éves lenne Jacqueline du Pré

Tragikusan fiatalon hunyt el, de egyetlen évtized alatt beírta nevét a legfontosabb modern előadóművészek közé. Jacqueline du Pré inspiráció sokak számára ma is, egykori hangszerén pedig magyar művész játszik.
Könyv

75 éve verték halálra az Utas és holdvilág szerzőjét

Hetvenöt éve, 1945. január 27-én halt meg Szerb Antal. 1968-ban Balfon emlékművet avattak, amelyen az író szavai olvashatók: „A szabadság nemcsak egy nemzet magánügye, hanem az egész emberiségé is.”
Plusz

Könnyeinkkel küzdünk a Kobe Bryantről szóló animációs kisfilmet nézve

A Grammy gálát is beárnyékolta a Kobe Bryant haláláról érkező megrázó hír. Alicia Keys részvétnyilvánítása után több művész is az elhunyt emléke előtt tisztelgett műsorával. Mutatjuk Kobe Bryant Oscar-díjas animációs filmjét, amelyet a saját életéről készített.
Könyv

Szabó Magda Abigéljét ajánlja a New York Times

A múlt héten jelent meg az itthon közkedvelt regény angol fordítása, melyet a kiadó Jane Austen és J.K.Rowling műveihez hasonlít.
Klasszikus

A karmester, aki zenekari állással mentett meg zsidókat a lengyel holokauszt idején

A rettegett Hans Frank, a lengyelek hentese rajongott a zenéért. Hans Swarowsky karmester pedig a tűzzel játszott, amikor kihasználta ezt a rajongást, hogy zsidó és lengyel életeket mentsen meg a világháború alatt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében