Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2016 december 5., 13:18
Zenés színház interjú Szerző: R. Hahn Veronika

Veszprémből a Covent Gardenbe

A legjobb öt jelentkező között egy magyar baritonista is bekerült a londoni Convent Garden ösztöndíjprogramjába. Érdemes lesz hozzászoknia, hogy rendszeresen találkozhat és dolgozhat Sir Antonio Pappanóval. Nagy Gyulával beszélgettünk.
2006 június 7., 00:00
Zenés színház lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Fischer Iván Glyndebourne-ben

Július 10-ig szerepel a dél-angliai Glyndebourne operaház programján a Cosí fan tutte. A kelet-sussexi lankákon 1934-ben rendezte meg a zeneszerető Christie família az első nyári fesztivált, melynek középpontjában azóta is hagyományosan Mozart életműve áll.
2005 november 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Lelkes kritikák

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Budapesti Fesztiválzenekar Glasgowban és Londonban.
2004 április 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

A hegedűhang változatossága

Áprilisban három hangversenyt ad a Zeneakadémia közönsége előtt Pauk György, az 1961 óta Londonban élő magyar muzsikus. A Matáv Szimfonikus Zenekarral, Perényi Miklóssal és Jandó Jenővel lép fel.
2003 november 12., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Élet a rivaldafény után

Ebben az évben egyetlen koncertet adott Londonban Luciano Pavarotti. A világhírű tenor változatlan érdeklődéssel kísért fellépése egybeesett új lemeze, a Ti adoro (Rajongok érted) megjelenésével.
2003 október 14., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Következetes kapcsolatépítés

Magyar műsorözön tíz brit városban Már a magyar kultúra éve első négy hónapjának programját tartalmazó füzet is olyan vastag, hogy abból csak néhány fénypontot ragad ki Bogyay Katalin, a Magyar Kulturális Központ (MKK) igazgatója. A műsorözön beharangozásaként érdekesebbnek látszott afelől érdeklődni, mi a vezérfonala, a koncepciója a Magyar Magic címen futó évnek?
2003 szeptember 4., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Magyar zene a Promson

Bartók- és Ligeti-művek előadásával kirobbanó sikert arattak Sir Simon Rattle vezényletével a Berlini Filharmonikusok.
2003 február 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Jó pillanatban jó helyen

Az „új Pavarotti”, Juan Diego Florez perui tenorista A napokban jelenik meg a világ lemezboltjaiban a Decca kiadásában Juan Diego Florez Una furtiva lagrima című új lemeze (külön SACD, super audio CD formában is), melyen a perui tenorista Donizetti- és Bellini-operákból ad elő részleteket. Fizikai valóságában pedig éppen Londonban vendégszerepelt a feltűnően jóképű és angolul kitűnően beszélő fiatal művész Rossini viszonylag ritkán játszott operájában, a Hamupipőkében. A 30 éves kora ellenére a földkerekség valamennyi nagy operaházában fellépett és megkedvelt Florezzel próbaszünetben, a Covent Garden Operaházban beszélgettem.

Legnépszerűbb

Zenés színház

Közleményt adott ki Domingo ügyében a nevét viselő fesztivál

A Plácido Domingo Classics Fesztivál közleménye nem utal arra, hogy a tenor #metoo-botrányára kíván reagálni, de beszédes, hogy két nappal a kirobbanása után tették közzé.
Vizuál

Erőszakterápia és macsónosztalgia Tarantino kilencedikje

Volt egyszer egy férfiasabb világ, ahol a koszos hippik felett győzött John Wayne. Sharon Tate csillogó szemmel nézi a saját filmjét, és a rendező ilyen csillogónak akarja látni a mi szemünket is.
Klasszikus

Mégis, hogy írjuk Sztravinszkij nevét? Akarom mondani, Stravinskyét...

Fél hajkoronámat elvesztettem már a kérdés felett töprengve, és a legrosszabb, hogy a másik fele beleőszül. Szerencsére Bárdos Lajos kisegít.
Zenés színház

Sonya Yoncheva kiáll Domingo mellett

A fiatal bolgár szoprán, Sonya Yoncheva szerint, aki majdnem tíz éve dolgozik a spanyol tenorral, Domingo igazi úriember. Anna Nyetrebko vagy Daniel Barenboim viszont hallgat. Európában nem mondták le az énekes koncertjeit.
Színház

Idén is együtt mulathatunk az örkényes színészekkel – jön a 9. Örkény kert

Egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téri teátrum szeptember 7-én.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében