Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2016 december 5., 13:18
Zenés színház interjú Szerző: R. Hahn Veronika

Veszprémből a Covent Gardenbe

A legjobb öt jelentkező között egy magyar baritonista is bekerült a londoni Convent Garden ösztöndíjprogramjába. Érdemes lesz hozzászoknia, hogy rendszeresen találkozhat és dolgozhat Sir Antonio Pappanóval. Nagy Gyulával beszélgettünk.
2006 június 7., 00:00
Zenés színház lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Fischer Iván Glyndebourne-ben

Július 10-ig szerepel a dél-angliai Glyndebourne operaház programján a Cosí fan tutte. A kelet-sussexi lankákon 1934-ben rendezte meg a zeneszerető Christie família az első nyári fesztivált, melynek középpontjában azóta is hagyományosan Mozart életműve áll.
2005 november 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Lelkes kritikák

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Budapesti Fesztiválzenekar Glasgowban és Londonban.
2004 április 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

A hegedűhang változatossága

Áprilisban három hangversenyt ad a Zeneakadémia közönsége előtt Pauk György, az 1961 óta Londonban élő magyar muzsikus. A Matáv Szimfonikus Zenekarral, Perényi Miklóssal és Jandó Jenővel lép fel.
2003 november 12., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Élet a rivaldafény után

Ebben az évben egyetlen koncertet adott Londonban Luciano Pavarotti. A világhírű tenor változatlan érdeklődéssel kísért fellépése egybeesett új lemeze, a Ti adoro (Rajongok érted) megjelenésével.
2003 október 14., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Következetes kapcsolatépítés

Magyar műsorözön tíz brit városban Már a magyar kultúra éve első négy hónapjának programját tartalmazó füzet is olyan vastag, hogy abból csak néhány fénypontot ragad ki Bogyay Katalin, a Magyar Kulturális Központ (MKK) igazgatója. A műsorözön beharangozásaként érdekesebbnek látszott afelől érdeklődni, mi a vezérfonala, a koncepciója a Magyar Magic címen futó évnek?
2003 szeptember 4., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Magyar zene a Promson

Bartók- és Ligeti-művek előadásával kirobbanó sikert arattak Sir Simon Rattle vezényletével a Berlini Filharmonikusok.
2003 február 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: R. Hahn Veronika

Jó pillanatban jó helyen

Az „új Pavarotti”, Juan Diego Florez perui tenorista A napokban jelenik meg a világ lemezboltjaiban a Decca kiadásában Juan Diego Florez Una furtiva lagrima című új lemeze (külön SACD, super audio CD formában is), melyen a perui tenorista Donizetti- és Bellini-operákból ad elő részleteket. Fizikai valóságában pedig éppen Londonban vendégszerepelt a feltűnően jóképű és angolul kitűnően beszélő fiatal művész Rossini viszonylag ritkán játszott operájában, a Hamupipőkében. A 30 éves kora ellenére a földkerekség valamennyi nagy operaházában fellépett és megkedvelt Florezzel próbaszünetben, a Covent Garden Operaházban beszélgettem.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az évad legjobb művészi produkcióit díjazta a Radnóti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Színház, ahol Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, valamint kihirdette a következő új bemutatóit.
Klasszikus

„Emberi kapcsolat nélkül nem lehet tanítani” – interjú Szecsődi Ferenccel

Kortárs vonóshangszer-kiállítással nyílik meg A magyar hegedű ünnepe június 22-én délelőtt az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A kétnapos összművészeti esemény idén összekapcsolódik Szecsődi Ferenc hetvenedik születésnapi ünneplésével.
Könyv

Tarolt a Semmelweis a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Huszonkét kategóriában hirdettek nyertest hazánk legnagyobb filmes szemléjén. Koltai Lajos Semmelweis című történelmi drámája összesen hat – köztük a legjobb film és a legjobb rendező – kategóriában diadalmaskodott.
Vizuál

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A döntést Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter jóváhagyásával jelentette be.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 

Nyomtatott magazinjaink