Összesen 43 találat erre:

Összesen 43 találat erre:

2004 november 30., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

A Harlem Gospel Singers újabb vizitje

Mondj igent! - ez a jelszava és életfilozófiája a világ legnagyobb gospelshow-jaként számon tartott The Harlem Gospel Singersnek, mely december 1-jén a Budapest Kongresszusi Központban, 2-án pedig Gyõrben a Városi Egyetemi Csarnokban lép fel. A gospel királynõjeként emlegetett Queen Esther Marrow és társulata nem elõször jár nálunk: 1999-ben és 2001-ben is elbûvölték a budapesti közönséget.
2004 november 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Szinetár december 1-jéig vár

December 1-jéig várok arra, hogy a kormányzat végleges választ adjon a Magyar Állami Operaház 2005. évi költségvetéséről - válaszolta érdeklődésünkre Szinetár Miklós.
2004 november 10., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Az Operaház nem fizet, és följelenti a szervezőket

Jó hírének megsértése és kártérítés (elmaradt haszon) címén polgári peres eljárást kezdeményez a Magyar Állami Operaház a Pescor International Concert Kft. ellen - jelentette be tegnap Szinetár Miklós, az intézmény főigazgatója. A pórul járt jegytulajdonosok eközben tegnap az Andrássy úti épület előtt fenyegetőztek, a Pekingi Opera javarészt elmaradt fellépéseit szervező Pesti Attila pedig továbbra is azt hangoztatja, hogy fizessen csak az Operaház.
2004 október 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Maceo újabb eljövetele

A funky keresztapja ismét ellátogat hozzánk - Maceo Parker kedd este koncertezik az A38 hajón.
2004 október 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Kórusban üvöltöző finnek

Az A38 az elkövetkező két hétben igazán beerősít. A Budapesti Őszi Fesztivál világra szóló produkciók egész sorát hozza el a Petőfi híd budai hídfőjénél álló hajó gyomrába.
2004 október 6., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Haydn-központ Eszterházán

Tíz éve próbálják életre kelteni az egykori zenebirodalmat Ideje lenne végre megbékélni a múlttal, és a helybélieknek is befogadniuk a labanc Esterházy herceget és Haydnt - sóhajtotta az idei koncertsorozat végén Strém Kálmán hangversenyrendező, utalva arra, hogy az egykor zeneközpontnak számító, ma hivatalosan Fertődhöz tartozó Eszterházán máig nem sikerült elérni, hogy kitegyék, a térképeken 1945 óta hivatalosan nem szereplő település tábláját. Mint mondja, az elmúlt évtizedben háromszor kérte erre a helyi polgármestert, aki háromszor tett rá ígéretet, de aztán minden maradt a régiben.
2004 szeptember 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Magyarok középpontban

Budapest Jazz Fesztivál a Ferencvárosban Hét helyszín, százhúsz dzsesszmuzsikus, közte jó néhány világnagyság és szinte a teljes hazai élvonal - mától szombatig ez várja az érdeklődőket a Budapest Jazz Fesztiválon. Ezúttal szerencsére nem ismétlődik meg a tavalyi malőr, nem esik ugyanarra a hétvégére a nagy múltú debreceni dzsessznapok és a fiatal budapesti dzsesszfesztivál.
2004 augusztus 10., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Szigetzene 5let

Guca Fesztivál-nap (Rádió C Roma Sátor, 19.00) - A szerbiai Guca városa a rezesbandák amolyan Mekkája: több mint négyszáz együttes méri ilyenkor össze tudását néhány nap alatt. A győzteseket aztán meghívják a legnagyobb lakodalmakba és más jelentős ünnepekbe, úgyhogy a dicsőségen túl anyagilag sem mindegy.

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boldog születésnapot kívánunk Fischer Ivánnak!

Ma ünnepli születésnapját a Budapesti Fesztiválzenekar alapító-karmestere, egyik legkelendőbb hazai művészünk. Saját Happy Birthday-feldolgozásával köszöntjük!
Zenés színház

Gyönyörű színházban kap helyet Bayreuth második operafesztiválja

Újabb operafesztivál kezdődik Bayreuthban 2020-ban. A Bayreuthi Ünnepi Játékok mellett ősztől a Bayreuth Barokk is várja a komolyzene kedvelőit.
Klasszikus

Alig várja Boros Misi, hogy bejárja az országot

Országos turnéra indul Boros Misi. Tizenhét évesen tizenhét városban lép fel, de mielőtt elindulna, szóra bírtuk tinédzserkorról, szlogenekről és továbbtanulási tervekről.
Jazz/World

Cseh Tamás fia is színpadra lép a magyar kultúra napján édesapja dalaival

Születésének 77. évfordulóján Cseh Tamásra emlékeznek a Kolibri Színházban január 22-én, a magyar kultúra napján.
Könyv

Volt rendőr és mosogatott is az 1984 írója

Szemben állt az imperializmussal és az osztálytársadalommal, ugyanakkor támadta a szervezett szocialista mozgalom legtöbb formáját. 1950. január 21-én hunyt el George Orwell angol író, kritikus, újságíró, az Állatfarm szerzője.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében