Összesen 43 találat erre:

Összesen 43 találat erre:

2004 november 30., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

A Harlem Gospel Singers újabb vizitje

Mondj igent! - ez a jelszava és életfilozófiája a világ legnagyobb gospelshow-jaként számon tartott The Harlem Gospel Singersnek, mely december 1-jén a Budapest Kongresszusi Központban, 2-án pedig Gyõrben a Városi Egyetemi Csarnokban lép fel. A gospel királynõjeként emlegetett Queen Esther Marrow és társulata nem elõször jár nálunk: 1999-ben és 2001-ben is elbûvölték a budapesti közönséget.
2004 november 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Szinetár december 1-jéig vár

December 1-jéig várok arra, hogy a kormányzat végleges választ adjon a Magyar Állami Operaház 2005. évi költségvetéséről - válaszolta érdeklődésünkre Szinetár Miklós.
2004 november 10., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Az Operaház nem fizet, és följelenti a szervezőket

Jó hírének megsértése és kártérítés (elmaradt haszon) címén polgári peres eljárást kezdeményez a Magyar Állami Operaház a Pescor International Concert Kft. ellen - jelentette be tegnap Szinetár Miklós, az intézmény főigazgatója. A pórul járt jegytulajdonosok eközben tegnap az Andrássy úti épület előtt fenyegetőztek, a Pekingi Opera javarészt elmaradt fellépéseit szervező Pesti Attila pedig továbbra is azt hangoztatja, hogy fizessen csak az Operaház.
2004 október 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Maceo újabb eljövetele

A funky keresztapja ismét ellátogat hozzánk - Maceo Parker kedd este koncertezik az A38 hajón.
2004 október 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Kórusban üvöltöző finnek

Az A38 az elkövetkező két hétben igazán beerősít. A Budapesti Őszi Fesztivál világra szóló produkciók egész sorát hozza el a Petőfi híd budai hídfőjénél álló hajó gyomrába.
2004 október 6., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Haydn-központ Eszterházán

Tíz éve próbálják életre kelteni az egykori zenebirodalmat Ideje lenne végre megbékélni a múlttal, és a helybélieknek is befogadniuk a labanc Esterházy herceget és Haydnt - sóhajtotta az idei koncertsorozat végén Strém Kálmán hangversenyrendező, utalva arra, hogy az egykor zeneközpontnak számító, ma hivatalosan Fertődhöz tartozó Eszterházán máig nem sikerült elérni, hogy kitegyék, a térképeken 1945 óta hivatalosan nem szereplő település tábláját. Mint mondja, az elmúlt évtizedben háromszor kérte erre a helyi polgármestert, aki háromszor tett rá ígéretet, de aztán minden maradt a régiben.
2004 szeptember 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Magyarok középpontban

Budapest Jazz Fesztivál a Ferencvárosban Hét helyszín, százhúsz dzsesszmuzsikus, közte jó néhány világnagyság és szinte a teljes hazai élvonal - mától szombatig ez várja az érdeklődőket a Budapest Jazz Fesztiválon. Ezúttal szerencsére nem ismétlődik meg a tavalyi malőr, nem esik ugyanarra a hétvégére a nagy múltú debreceni dzsessznapok és a fiatal budapesti dzsesszfesztivál.
2004 augusztus 10., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: J. B. Sz.

Szigetzene 5let

Guca Fesztivál-nap (Rádió C Roma Sátor, 19.00) - A szerbiai Guca városa a rezesbandák amolyan Mekkája: több mint négyszáz együttes méri ilyenkor össze tudását néhány nap alatt. A győzteseket aztán meghívják a legnagyobb lakodalmakba és más jelentős ünnepekbe, úgyhogy a dicsőségen túl anyagilag sem mindegy.

Legnépszerűbb

Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Tánc

Ritka fotók "Ventillátor kisasszonyról", aki Esterházy hercegné lett

Ottrubay Melinda volt az Operaház ünnepelt csillaga, a magazinok kedvence, egyedüli magyarként elnyerte a prima balerina assoluta címet, majd visszavonult a színpadtól és feleségül ment herceg Esterházy Pálhoz. 43 évnyi házasság után a herceg őt tette meg az óriási Esterházy-vagyon örökösének, hagyatéka ma is él.
Klasszikus

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében