Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2015 január 6., 11:43
Edu-Art magazin Szerző: Fülep Márk

Jelenet "Fejetlen" fuvolá(s)ra

Írásom szándéka egy olyan előadási darabot bemutatni az olvasónak, amely a mai világ embere számára a zenék és zajok kéretlen tömkelegében valóságos frissítő üdítőként hat. A „Fejetlenen" cím önmagáért beszél, az alkotói ihlet esszenciáját fejti ki. MAGAZIN
2007 április 25., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

A fuvolázás szeretete

Hatvanadik születésnapja alkalmából rendezett gálakoncerten köszöntötték Dr. Becsky Gáborné Gacsó Annamária fuvolatanárt a debreceni Simonffy Emil Zeneiskolában. A születésnapi hangverseny 2007. április 28-án, szombaton este hat órakor kezdődött neves hazai előadóművészek közreműködésével.
2007 január 2., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

Hagyomány nélkül nincs továbblépés

„A hagyományt ugródeszkának, nem pedig heverőnek kell tekinteni.”- idézi gyakorta Gorkijt. Megalkuvást nem tűrőn keresi az új utakat a zenében, nap mint nap rácsodálkozik hangszere végeláthatatlan lehetőségeire és a megszólaló hang gyönyörűségére.
2006 november 13., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

Prőhle Henrik 70 éves

Hatvan éves koráig volt az Operaház szólófuvolása, harmincegy éve tanít a Zeneakadémián, ahol vezette a fúvós tanszak dolgait házon belül és országos szinten egyaránt. Részt vett tantervek készítésében, kottákat adott ki, zsűrizett. Szólista volt, zenekari muzsikus és tanár. Az idén hetven éves Prőhle Henrik fuvolaművésszel Fülep Márk, volt tanítványa beszélgetett.
2005 június 1., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

Drahos Béla ötven éves

Némi izgalommal és kíváncsi várakozással telve érkeztem meg a Bécsi Kávéház teraszára, találkozónk megbeszélt helyszínére. Táskámban jegyzetek, kérdések, cikkek... Legutóbb az új Dél-budai Kulturális és Szabadidő Központban voltam Drahos Béla koncertjén, amelyen – ahogy nála rendszerint lenni szokott – dirigált és fuvolázott. A Stamitz-koncertet – kadenciájával együtt – lemezre lehetett volna venni. De látom, odalent már engem keres.

Legolvasottabb

Színház

Aki tudott szeretni – Törőcsik Mari visszatért a Nemzetibe

Szeptember 21-én nagyszabású gála keretében helyezték el az emlékezés sárga rózsáit egy ikonikus fotel mellé Törőcsik Mari pályatársai és barátai a Nemzeti Színházban. A nézőtéren meghatott csend, a színpad elé kifeszített kivetítőn egy mondat – „Tudni kell szeretni” – és egy távolba révedő arc… Marié.
Klasszikus

Csodagyerekeket hív új évadjába a Pannon Filharmonikusok

Az élet sója mesei motívuma kíséri végig a zenekar 2021/22-es évadát, amely során a fiatalok nem csupán a közönség soraiban, de a színpadon is helyet foglalnak. A Varga Tibor hegedűművész és tanár emlékének szentelt koncerten versenygyőztes ifjú szólisták lépnek fel.
Színház

Mécs Károly végleg visszavonul

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész pályafutásának hatvan éve alatt számos helyen megfordult, jelenleg egy előadásban látható, utána visszavonul.
Színház

Itt a videó a Törőcsik Mari Emlékestről

Szeptember 21-én, a napokban zajló MITEM fesztivál keretében megemlékezést tartottak az idén elhunyt Törőcsik Mariról pályatársai, tisztelői részvételével a Nemzeti Színházban. Az eseményről készült összefoglaló videót a színház tette közzé.
Könyv

Könyves séták és ismert szerzők az idei Margó Fesztiválon

A Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében rendezik meg október 14. és 17. között a 10. Margó Irodalmi Fesztivált, amely a Müpával közös szervezésben valósul meg a Várkert Bazárban.

Nyomtatott magazinjaink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében