Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2015 január 6., 11:43
Edu-Art magazin Szerző: Fülep Márk

Jelenet "Fejetlen" fuvolá(s)ra

Írásom szándéka egy olyan előadási darabot bemutatni az olvasónak, amely a mai világ embere számára a zenék és zajok kéretlen tömkelegében valóságos frissítő üdítőként hat. A „Fejetlenen" cím önmagáért beszél, az alkotói ihlet esszenciáját fejti ki. MAGAZIN
2007 április 25., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

A fuvolázás szeretete

Hatvanadik születésnapja alkalmából rendezett gálakoncerten köszöntötték Dr. Becsky Gáborné Gacsó Annamária fuvolatanárt a debreceni Simonffy Emil Zeneiskolában. A születésnapi hangverseny 2007. április 28-án, szombaton este hat órakor kezdődött neves hazai előadóművészek közreműködésével.
2007 január 2., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

Hagyomány nélkül nincs továbblépés

„A hagyományt ugródeszkának, nem pedig heverőnek kell tekinteni.”- idézi gyakorta Gorkijt. Megalkuvást nem tűrőn keresi az új utakat a zenében, nap mint nap rácsodálkozik hangszere végeláthatatlan lehetőségeire és a megszólaló hang gyönyörűségére.
2006 november 13., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

Prőhle Henrik 70 éves

Hatvan éves koráig volt az Operaház szólófuvolása, harmincegy éve tanít a Zeneakadémián, ahol vezette a fúvós tanszak dolgait házon belül és országos szinten egyaránt. Részt vett tantervek készítésében, kottákat adott ki, zsűrizett. Szólista volt, zenekari muzsikus és tanár. Az idén hetven éves Prőhle Henrik fuvolaművésszel Fülep Márk, volt tanítványa beszélgetett.
2005 június 1., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Fülep Márk

Drahos Béla ötven éves

Némi izgalommal és kíváncsi várakozással telve érkeztem meg a Bécsi Kávéház teraszára, találkozónk megbeszélt helyszínére. Táskámban jegyzetek, kérdések, cikkek... Legutóbb az új Dél-budai Kulturális és Szabadidő Központban voltam Drahos Béla koncertjén, amelyen – ahogy nála rendszerint lenni szokott – dirigált és fuvolázott. A Stamitz-koncertet – kadenciájával együtt – lemezre lehetett volna venni. De látom, odalent már engem keres.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.

Nyomtatott magazinjaink